Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,334
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

342
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مایه کشت میکروبی و پاستوریزاسیون روی بازده، ویژگیهای حسی و فیزیکی- شیمیایی پنیر گوسفندی لیقوان

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 54

چکیده

 یکی از پنیرهای سنتی که از دیرباز در ایران تهیه می شود پنیر لیقوان است. این نوع پنیر از شیر خام و بدون افزودن مایه کشت آغازگر به طور سنتی تهیه می گردد. بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام باعث شده است که محققان اعمال فرآیند پاستوریزاسیون را برای شیر پنیرسازی توصیه کنند لذا هدف از این تحقیق بررسی اثرات فرآیند پاستوریزاسیون و افزودن مایه کشت میکروبی روی شیر مورد استفاده در تهیه پنیر گوسفند و ارایه راهکار مناسبی جهت سالم سازی و بهبود کیفیت محصول نهایی بود. برای این منظور, چهار نوع شیر گوسفند برای تهیه پنیر مورد استفاده قرار گرفتند: شیر خام بدون افزودن مایه کشت آغازگر, شیر خام با افزودن مایه کشت آغازگر, شیر پاستوریزه بدون افزودن مایه کشت آغازگر و شیر پاستوریزه با افزودن مایه کشت آغازگر. پنیرهای تهیه شده از نظر بازده, خواص حسی و فیزیکی- شیمیایی در چهار مقطع زمانی (دو هفته, چهار هفته, شش هفته و هشت هفته) طی دوره رسیدن مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل, اعمال فرآیند پاستوریزاسیون باعث افزایش بازده, درصد چربی, درصد ازت غیر پروتئینی و افت ویژگیهای حسی این پنیرها شد. همچنین افزودن مایه کشت به شیر پنیرسازی باعث بهبود خواص حسی, افزایش بازده, درصد چربی و درصد ازت غیر پروتئینی پنیرهای تولیدی گردید, ولی اثر عوامل فوق روی ماده خشک و فاکتور رسیدن (ازت غیر کازئینی) معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منافی دیزج یکان، مهناز، حصاری، جواد، و خسروشاهی اصل، اصغر. (1388). تاثیر مایه کشت میکروبی و پاستوریزاسیون روی بازده, ویژگیهای حسی و فیزیکی- شیمیایی پنیر گوسفندی لیقوان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 19(1)، 43-54. SID. https://sid.ir/paper/443780/fa

    Vancouver: کپی

    منافی دیزج یکان مهناز، حصاری جواد، خسروشاهی اصل اصغر. تاثیر مایه کشت میکروبی و پاستوریزاسیون روی بازده, ویژگیهای حسی و فیزیکی- شیمیایی پنیر گوسفندی لیقوان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1388؛19(1):43-54. Available from: https://sid.ir/paper/443780/fa

    IEEE: کپی

    مهناز منافی دیزج یکان، جواد حصاری، و اصغر خسروشاهی اصل، “تاثیر مایه کشت میکروبی و پاستوریزاسیون روی بازده, ویژگیهای حسی و فیزیکی- شیمیایی پنیر گوسفندی لیقوان،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 19، no. 1، pp. 43–54، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/443780/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا