مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,007
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,071
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی فلورلاکتیکی پنیر لیقوان از تولید تا رسیدن

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 22

چکیده

 در این تحقیق, ده نمونه شیر, دلمه, پنیر تازه (یک روزه) و پنیر رسیده (90 روزه) لیقوان به عنوان یکی از معروف ترین و مشهورترین پنیرهای حاصل از شیر خام گوسفند و فاقد استارتر جهت بررسی فلورلاکتیکی آن, مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی جنس های لاکتوباسیلوس از محیط MRS, لاکتوکوکوس از محیط M17, پدیوکوکوس از محیط MRS, لویکونوستوک از محیط MRS+vancomycin و انتروکوکوس از محیط کشت KAA استفاده شد. سویه های جداشده به کمک رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز, مورفولوژی, رنگ و پیگمان کلونی, تولید گاز دی اکسیدکربن از گلوکز, رشد در دمای 10 و 45 درجه سانتیگراد, رشد در غلظت نمک 6.5 درصد, رشد در 9.6 pH=, هیدرولیز آرژنین و سیترات تا حد جنس شناسایی شدند. چند کلونی به صورت تصادفی از هر محیط کشت دارای بالاترین درجه رقت, انتخاب و با انجام تست های تکمیلی تایید شدند. جنس های انتروکوکوس (%33.68), لاکتوباسیلوس (%33.68) و لاکتوکوکوس (%26.31) به عنوان فراوان ترین جنس ها در تمام مراحل تولید شناسایی شدند. در نهایت با استفاده از آزمون تخمیرقند و کربوهیدرات با استفاده از کیت های API 50 CH و API 20 STREP جدایه های مورد نظر تا حد گونه و زیرگونه شناسایی شدند. در مجموع 95 سویه در کل مراحل تولید جداسازی و شناسایی شدند. نتایج حاصل از سیستم های API, گونه های ذیل را در تمام مراحل تولید مشخص کرد. لاکتوباسیلوس پلانتاروم, لاکتوباسیلوس برویس, لاکتوباسیلوس پاراکازئی زیرگونه پاراکازئی, لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه دلبروکی, لاکتوباسیلوس فروکتیورنس, لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس, انتروکوکوس فاسیوم, انتروکوکوس فکالیس, انتروکوکوس دورانس, پدیوکوکوس پنتوزاسئوس, لویکونستوک لاکتیس و لویکونستوک مزنترویدیس. تغییرات باکتریهای اسید لاکتیک الگویی را مشخص کرد به طوریکه لاکتوکوکسی ها و لاکتوباسیلوس ها در اولین مرحله غالب بودند و در مراحل پایان دوره رسیدن انتروکوکوس ها جایگزین شدند. فراوان ترین گونه ها در تمام مراحل تولید به ترتیب عبارت بودند از: لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس (%25.26), لاکتوباسیلوس پلانتاروم (%20), انتروکوکوس فاسیوم (%15.78) و انتروکوکوس فکالیس (%15.78). بنابراین اینگونه به نظر می رسد که این گونه های غالب نقش مهمی را در رسیدگی و تولید پنیر لیقوان به عهده دارند و پتانسیل کاربرد این گونه ها در صنعت وجود دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عدالتیان، محمدرضا، حبیبی نجفی، محمدباقر، مرتضوی، سیدعلی، نصیری، محمدرضا، باسامی، محمدرضا، و هاشمی، مجید. (1391). جداسازی و شناسایی فلورلاکتیکی پنیر لیقوان از تولید تا رسیدن. علوم و صنایع غذایی ایران، 9(37)، 9-22. SID. https://sid.ir/paper/72507/fa

    Vancouver: کپی

    عدالتیان محمدرضا، حبیبی نجفی محمدباقر، مرتضوی سیدعلی، نصیری محمدرضا، باسامی محمدرضا، هاشمی مجید. جداسازی و شناسایی فلورلاکتیکی پنیر لیقوان از تولید تا رسیدن. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(37):9-22. Available from: https://sid.ir/paper/72507/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا عدالتیان، محمدباقر حبیبی نجفی، سیدعلی مرتضوی، محمدرضا نصیری، محمدرضا باسامی، و مجید هاشمی، “جداسازی و شناسایی فلورلاکتیکی پنیر لیقوان از تولید تا رسیدن،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 37، pp. 9–22، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72507/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button