مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات رژیم کم فروکتوز بر روی کنترل گلیسمی، در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت از بیماری های مزمن و شایع در جهان است که میزان شیوع و بروز این بیماری در اکثر جوامع و هم چنین ایران رو به افزایش است. پژوهش های جدید نشان می دهد شکر افزوده, به ویژه فروکتوز, محرک اصلی دیابت و پیش دیابت حتی قوی تر از بقیه کربوهیدرات ها می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات رژیم کم فروکتوز بر کنترل گلیسمی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام گرفته است. مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو (70-40 ساله) مراجعه کننده به انجمن دیابت قزوین انجام گردیده است. افراد تحت مداخله و شاهد به ترتیب به مدت هشت هفته, رژیم کم فروکتوز با حداکثر 12 گرم فروکتوز در روز و یا رژیم عادی دیابتی را رعایت نمودند. در ابتدای مطالعه و در انتها هفته هشتم, شاخص های آنتروپومتری, قند خون ناشتا, سطح انسولین, HOMA-IR و HbA1c آن ها اندازه گیری شد. یافته ها: میانگین سن و طول مدت ابتلا به دیابت در بیماران شرکت کننده در مطالعه به ترتیب 5/7± 53 و 2± 8 سال بود. در ابتدای مطالعه دو گروه مورد مطالعه از نظر توزیع متغیرهای کیفی (جنس, استعمال سیگار, داروهای مورد استفاده) و کمی (سن, طول مدت ابتلا به دیابت و نمایه توده بدنی) تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشتند. در این مطالعه شاخص های آنتروپومتری بهبود پیدا کرد اما تغییرات حاصله معنی دار نبود. قند خون ناشتا در انتهای مطالعه در مقایسه با ابتدای مطالعه در هر دو گروه کاهش یافت, اما تفاوت بین دو گروه در انتهای مطالعه معنی دار نبود (143/0p=). میانگین تغییرات HbA1c در پایان مطالعه در گروه مداخله بیش تر از گروه شاهد بود و این تفاوت به شکل حاشیه ای معنی دار بود (05/0=p) و در سایر فاکتورهای گلایسمی تغییرات معنی داری مشاهده نشداستنتاج: به نظر می رسد با محدودیت در مصرف فروکتوز بیماران مبتلا به دیابت نوع 2, کنترل گلیسمی بهتری داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلوند، آرمان، حکمت دوست، آزیتا، و سهراب، گلین. (1397). اثرات رژیم کم فروکتوز بر روی کنترل گلیسمی, در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 28(164 )، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/44605/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلوند آرمان، حکمت دوست آزیتا، سهراب گلین. اثرات رژیم کم فروکتوز بر روی کنترل گلیسمی, در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1397؛28(164 ):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/44605/fa

    IEEE: کپی

    آرمان جلیلوند، آزیتا حکمت دوست، و گلین سهراب، “اثرات رژیم کم فروکتوز بر روی کنترل گلیسمی, در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 28، no. 164 ، pp. 41–52، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44605/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button