مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط الگوهای غذایی غالب با مقاومت انسولینی و سندرم متابولیک در زنان

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 342

چکیده

 مقدمه: هر چند ارتباط غذاها و مواد مغذی با سندرم متابولیک تا حدودی شناخته شده است, این که آیا الگوهای غذایی حاصل از تحلیل عاملی نیز با سندرم متابولیک مرتبط می باشند یا نه هنوز ناشناخته است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف شناسایی الگوهای غذایی غالب با روش تحلیل عاملی و تعیین ارتباط آن با سندرم متابولیک و مقاومت انسولینی در زنان معلم تهرانی انجام شد.روش ها: در این مطالعه مقطعی, 486 فرد 60-40 ساله از معلمان زن تهرانی به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و بصورت تصادفی انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد ارزیابی, وزن و قد اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. نمونه خون سیاهرگی جهت اندازه گیری سطح متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون اندازه گیری شد. سندرم متابولیک طبق معیارهای ATP III و مقاومت انسولینی به صورت بالاترین چارک HOMA-IR تعریف شد.یافته ها: با استفاده از روش تحلیل عاملی, سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم, الگوی غذایی غربی و الگوی غذایی سنتی. پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده, افرادی که در بالاترین پنجک الگوی غذایی سالم قرار داشتند, شانس کمتری جهت ابتلا به سندرم متابولیک (نسبت شانس 0.61 و فاصله اطمینان 0.30 :%95 تا 0.79) و مقاومت انسولینی 0.24 :0.51) تا 0.88) در مقایسه با افراد پایین ترین پنجک داشتند, در حالی که آنهایی که در بالاترین پنجک الگوی غذایی غربی قرار داشتند بترتیب 1.10: 1.68) %68 تا 1.95) و 1.00 :1.26) %26 تا 1.78) شانس بالاتری جهت ابتلا به سندرم متابولیک و مقاومت انسولینی در مقایسه با افراد پایین ترین پنجک داشتند. مصرف بالای الگوی غذایی سنتی فقط با اختلال در هموستاز گلوکز همراه بود 1.04 :1.19) تا (1.59.نتیجه گیری: یافته های این مطالعه حاکی از ارتباط معنی دار بین الگوهای غذایی حاصل از تحلیل عاملی با سندرم متابولیک و مقاومت انسولینی می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیل زاده، احمد، کیمیاگر، سیدمسعود، محرابی، یداله، و آزادبخت، لیلا. (1387). ارتباط الگوهای غذایی غالب با مقاومت انسولینی و سندرم متابولیک در زنان. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 7(3 (پیاپی 24))، 325-342. SID. https://sid.ir/paper/446572/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیل زاده احمد، کیمیاگر سیدمسعود، محرابی یداله، آزادبخت لیلا. ارتباط الگوهای غذایی غالب با مقاومت انسولینی و سندرم متابولیک در زنان. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1387؛7(3 (پیاپی 24)):325-342. Available from: https://sid.ir/paper/446572/fa

    IEEE: کپی

    احمد اسماعیل زاده، سیدمسعود کیمیاگر، یداله محرابی، و لیلا آزادبخت، “ارتباط الگوهای غذایی غالب با مقاومت انسولینی و سندرم متابولیک در زنان،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 7، no. 3 (پیاپی 24)، pp. 325–342، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/446572/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button