مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,073
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد سیستم های برتر آنزیمی برای تعیین هویت عوامل ایجاد کننده لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) در ایران با استفاده از روش الکتروفورز ایزوآنزیم

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 48

چکیده

 سابقه و هدف: بیماری لیشمانیوز احشائی (کالاآزار) از جمله بیماری های انگلی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که توسط انگل های کمپلکس لیشمانیا دونوانی ایجاد می شود. هدف از این مطالعه کاربرد سیستم های مختلف آنزیمی در تفکیک گونه ها و سویه های عامل لیشمانیوز احشائی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, سویه مرجع لیشمانیا اینفانتوم, سویه مرجع لیشمانیا ماژور و سویه لیشمانیا تروپیکا به همراه انگل های لیشمانیا جدا شده از مغز استخوان بیماران مبتلا به کالا آزار و انگل های جدا شده از یک قلاده سگ از استان فارس و یک قلاده از آذربایجان شرقی در محیط کشت مایع آر پی ام آی 1640 به همراه سرم جنین گاو 10 درصد انبوه سازی و بعد از جمع آوری از محیط کشت, عصاره گیری شد و سپس با استفاده از الکتروفورز روی ژل پلی آکریلامید به روش غیر پیوسته, شش سیستم آنزیمی گلوکز فسفات ایزومراز, فسفوگلوکوموتاز, مالات دهیدروژناز, گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز, 6 فسفو گلوکونات دهیدروژناز و نوکلئوزید هیدرولاز 2 به منظور تفکیک گونه و سوش انگل های بدست آمده و یافتن سیستم های مناسب تر جهت تفکیک آنها در مقایسه با سویه های مرجع مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: پروفیل ایزوآنزیم های 6 سیستم آنزیمی معرفی شده برای نمونه های جدا شده از بیماران و مخازن لیشمانیوز احشایی با یکدیگر و سویه مرجع مقایسه شدند و مهاجرت نسبی کلیه باندهای ایزوآنزیمی هر نمونه در سیستم های مورد بررسی محاسبه گردید و مشخص شد که تنها پنج سیستم آنزیمی توانایی تفکیک گونه های مختلف انگل را از یکدیگر می باشند.استنتاج: در مطالعه حاضر, آنزیم های گلوکز فسفات ایزومراز و گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز بیشترین هتروژنیتی و نوکلئوزید هیدرولاز 2 بیشترین هموژنیتی را داشتند و همچنین آنزیم های فسفوگلوکوموتاز و گلوکز فسفات ایزومراز و مالات دهیدروژناز از آنزیم های بسیار فعال بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فخار، مهدی، میکاییلی، فتانه، حاتم، غلامرضا، معتضدیان، محمدحسین، حبیبی، پروانه، و فلاح، اسماعیل. (1388). کاربرد سیستم های برتر آنزیمی برای تعیین هویت عوامل ایجاد کننده لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) در ایران با استفاده از روش الکتروفورز ایزوآنزیم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 19(70)، 41-48. SID. https://sid.ir/paper/44941/fa

    Vancouver: کپی

    فخار مهدی، میکاییلی فتانه، حاتم غلامرضا، معتضدیان محمدحسین، حبیبی پروانه، فلاح اسماعیل. کاربرد سیستم های برتر آنزیمی برای تعیین هویت عوامل ایجاد کننده لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) در ایران با استفاده از روش الکتروفورز ایزوآنزیم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1388؛19(70):41-48. Available from: https://sid.ir/paper/44941/fa

    IEEE: کپی

    مهدی فخار، فتانه میکاییلی، غلامرضا حاتم، محمدحسین معتضدیان، پروانه حبیبی، و اسماعیل فلاح، “کاربرد سیستم های برتر آنزیمی برای تعیین هویت عوامل ایجاد کننده لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) در ایران با استفاده از روش الکتروفورز ایزوآنزیم،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 19، no. 70، pp. 41–48، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44941/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button