Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت سنجی تازگی تخم مرغ خوراکی به وسیله امواج فراصوتی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 استفاده از امواج فراصوت از روش های غیرمخرب و کم هزینه است و از جمله روش های در حال توسعه در زمینه کیفیت سنجی محصولات غذایی و کشاورزی به شمار می رود. این مقاله کیفیت سنجی شاخص های تازگی تخم مرغ خوراکی را به وسیله امواج فراصوتی به روش عبور امواج تشریح می کند. در این روش از اندازه گیری سرعت فازی موج فراصوت با گرفتن تبدیل فوریه از سیگنال ها برای پیش بینی شاخص های اصلی کیفیت تخم مرغ خوراکی استفاده می شود. برای رسیدن به این هدف 300 عدد تخم مرغ (از مرغ های نژاد بوریس براون در سن 33 هفتگی (با اندازه متوسط و در روز اول تخم گذاری از مزرعه مرغ تخم گذار انتخاب, پس از انتقال تخم مرغ ها به محیط آزمایشگاه نیمی از آنها در شرایط محیطی آزمایشگاه (22oC تا 25oC) و نیمی دیگر در یخچال (4oC تا 5oC) به مدت 5 هفته نگهداری و مورد آزمون واقع شد. در روز اول و در نوبت های 6 روزه آزمون غیرتخریبی با ثبت و ذخیره سازی سیگنال های حاصل از امواج فراصوتی و آزمون تخریبی شامل هاوسنجی, ارتفاع سفیده غلیظ, عمق اتاقک هوایی و شاخص زرده انجام گرفت. نتایج تحلیل واریانس با کمک آزمون چنددامنه ای دانکن بیانگر اختلاف معناداری در سطح 5% بین میانگین داده هاست. با افزایش زمان نگهداری تخم مرغ, عدد هاو و شاخص زرده کاهش یافته و عمق اتاقک هوایی نیز افزایش یافت. در این میان سرعت موج فراصوت همزمان با کاهش عدد هاو و افزایش عمق اتاقک هوایی در طول زمان نگهداری تخم مرغ در شرایط مختلف محیطی کاهش می یابد. روند کاهش سرعت از حدود1571 m/s  در روز اول نگهداری به1540 m/s  در شرایط نگهداری در یخچال و1514 m/s  در شرایط نگهداری در محیط آزمایشگاه پس از 3 هفته حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابونجمی، محمد، اکرم، اسداله، ستاره دان، سیدکمال الدین، و رجبی پور، علی. (1388). کیفیت سنجی تازگی تخم مرغ خوراکی به وسیله امواج فراصوتی. مهندسی پزشکی زیستی، 3(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/451574/fa

    Vancouver: کپی

    ابونجمی محمد، اکرم اسداله، ستاره دان سیدکمال الدین، رجبی پور علی. کیفیت سنجی تازگی تخم مرغ خوراکی به وسیله امواج فراصوتی. مهندسی پزشکی زیستی[Internet]. 1388؛3(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/451574/fa

    IEEE: کپی

    محمد ابونجمی، اسداله اکرم، سیدکمال الدین ستاره دان، و علی رجبی پور، “کیفیت سنجی تازگی تخم مرغ خوراکی به وسیله امواج فراصوتی،” مهندسی پزشکی زیستی، vol. 3، no. 1، pp. 0–0، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/451574/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا