مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,198
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه های تصفیه آب خانگی

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 18

چکیده

 سابقه و هدف: افزایش آگاهی مردم در خصوص پیامدهای آلاینده های آب و تقاضا برای آب با کیفیت بهتر به گسترش استفاده از دستگاه های تصفیه آب در نقطه مصرف منجر شده است. هدف این مطالعه تعیین کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه های تصفیه آب خانگی بود.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی, در سال 1393 بر روی 18 دستگاه تصفیه آب خانگی انجام شد. تعداد 36 نمونه آب از ورودی و خروجی دستگاه ها جمع آوری شد. کیفیت باکتریایی نمونه ها با استفاده از اندازه گیری باکتری های کلیفرم کل و مدفوعی به روش تخمیر چند لوله ای, شمارش کلونی های باکتری های هتروتروف (HPC) به روش فیلتراسیون غشایی روی محیط کشت بلاد آگار و باکتری های گرم منفی با فیلتراسیون غشایی با محیط EMB آگار تعیین شد. کلنی های جدا شده با آزمایشات بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شدند.یافته ها: باکتری های کلیفرم کل و مدفوعی در نمونه های ورودی منفی, ولی در نمونه های خروجی در دو مورد مثبت بود. HPC در 67 درصد نمونه های خروجی بیش تر از محدوده استاندارد cfu/ml500 قرار داشت. جنس های سودوموناس, آلکالیژنس, سراتیا و شیگلا بیش ترین فراوانی را در بین باکتری های گرم منفی هم در آب ورودی و هم در آب خروجی داشتند. البته فراوانی باکتری پروتئوس و باسیلهای گرم مثبت در ایزوله های آب خروجی افزایش یافته بود.استنتاج: حذف کلر باقی مانده توسط دستگاههای تصفیه آب خانگی به مرور زمان موجب تشکیل بیوفیلم بر روی فیلترهای دستگاه و مخزن ذخیره توسط باکتریهای موجود در شبکه توزیع می شود. در نتیجه, تعداد و تنوع باکتری ها در آب تولیدی از این دستگاه ها افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، سیده معصومه، دهقان زاده ریحانی، رضا، شیری، زهره، موسوی، سیده مریم، و معمار، محمدیوسف. (1394). ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه های تصفیه آب خانگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 25(130)، 8-18. SID. https://sid.ir/paper/45213/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی سیده معصومه، دهقان زاده ریحانی رضا، شیری زهره، موسوی سیده مریم، معمار محمدیوسف. ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه های تصفیه آب خانگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1394؛25(130):8-18. Available from: https://sid.ir/paper/45213/fa

    IEEE: کپی

    سیده معصومه ابراهیمی، رضا دهقان زاده ریحانی، زهره شیری، سیده مریم موسوی، و محمدیوسف معمار، “ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه های تصفیه آب خانگی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 25، no. 130، pp. 8–18، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45213/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button