مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

154
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب، کلسترول و تری گلیسرید در بافت های انتخابی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 107

چکیده

 این آزمایش برای ارزیابی اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد, ترکیب اسید چرب و میزان کلسترول و تری گلیسرید بافت های کبد, سینه, ران در جوجه های گوشتی نر (240 قطعه سویه راس) با چهار گروه آزمایشی (1: شاهد, جیره 2: 1% روغن ماهی ,3: 2% روغن ماهی, 4: 3% روغن ماهی) و چهار تکرار در یک طرح کاملا تصادفی از یک روزگی تا 49 روزگی (دوره آغازین, رشد و پایانی به مدت یک هفته پس از حذف روغن ماهی) انجام گرفت. همه جوجه ها تا 10 روزگی جیره یکسان دریافت کردند. نتایج نشان داد در مقایسه با گروه شاهد تغذیه با جیره های غذایی حاوی روغن ماهی موجب افزایش معنی دار وزن بدن, سرعت رشد جوجه ها و بازده مصرف خوراک گردید (P<0.05). خوراک مصرفی تحت تاثیر سطوح روغن ماهی قرار نگرفت. سطوح مختلف روغن ماهی بر میزان کلسترول و تری گلیسرید بافت جوجه های گوشتی مورد مطالعه در 42 روزگی معنی دار نبود؛ به غیر از غلظت کلسترول بافت کبد که با افزایش سطح روغن کاهش معنی داری داشت (P<0.05). اما بعد از حذف روغن به مدت یک هفته (در 49 روزگی) کاهش معنی دار در غلظت کلسترول بافت ران و غلظت کلسترول و تری گلیسرید بافت کبد مشاهده شد (P<0.05). پروفیل اسید چرب در بافتهای مورد مطالعه تحت تاثیر روغن ماهی تغییر یافت. افزایش سطح روغن ماهی مقدار اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 را در عضله ران, سینه و کبد افزایش داد ولی فقط در 42 روزگی اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFA) در دو گروه امگا-6 و امگا-3 افزایش معنی دار بود (P<0.05). در نتیجه افزودن روغن ماهی در سطح 2 تا 3% و حذف آن یک هفته قبل از کشتار می تواند جهت غنی سازی گوشت طیور مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفامهر، علیرضا، آقایی، نعمت اله، و چگالی آذر، سعید. (1387). اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب, کلسترول و تری گلیسرید در بافت های انتخابی در جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 95-107. SID. https://sid.ir/paper/454586/fa

    Vancouver: کپی

    صفامهر علیرضا، آقایی نعمت اله، چگالی آذر سعید. اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب, کلسترول و تری گلیسرید در بافت های انتخابی در جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):95-107. Available from: https://sid.ir/paper/454586/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا صفامهر، نعمت اله آقایی، و سعید چگالی آذر، “اثر سطوح مختلف روغن ماهی روی عملکرد و میزان اسیدهای چرب, کلسترول و تری گلیسرید در بافت های انتخابی در جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 95–107، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/454586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button