مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه شاخص های آنتروپومتریک و الگوی مصرف مواد غذایی موثر در بیماری های غیرواگیر استان خوزستان در طی سال های 1386 و 1388

صفحات

 صفحه شروع 166 | صفحه پایان 166

چکیده

 مقدمه: امروزه نوع رژیم غذایی جامعه به سمتی سوق پیدا کرده که مصرف نا مناسب چربی ها زمینه ساز بروز بیماری های قلبی عروقی, کبدی, کلیوی, دیابت و چاقی بوده و از طرف دیگر مصرف سبزی ها و میوه ها که می توانند به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و برخی از سرطان ها کمک کنند کاهش یافته است. هدف این بررسی مقایسه شاخص های آنتروپومتریک و الگوی مصرف مواد غذایی موثر در بیماری های غیرواگیر استان خوزستان بود.مواد و روش ها: این مطالعه بر اساس نظام مراقبت بیماری های غیرواگیر در سال های 1386 و 1388 بر روی 1000 نفر از ساکنین 64- 15ساله استان خوزستان که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انجام شد, اطلاعات مربوطه از طریق پرسش نامه بررسی عوامل خطر وزارت بهداشت و درمان و معاینه فیزیکی جمع آوری گردیده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی استفاده شد.یافته ها: درصد کل چاقی بر اساس شاخص نمایه توده بدن در سال های 1386 و 1388 به ترتیب 19 و 15.4, درصد و اضافه وزن 48.4 و 29.3 بوده است. میانگین نمایه توده بدن به ترتیب زنان 26.5 و 25.3 و در مردان 24.5 و 24.8 بوده است. میانگین شاخص محیط دور کمر به ترتیب زنان 82.8 و 82.5 و در مردان 85.8 و 85.1 بوده است. مصرف روغن نباتی جامد به ترتیب 43.1 و 33.5 درصد و روغن مایع 54.9 و 63.8 درصد بوده است. میانگین تعداد بر حسب واحد مصرف روزانه میوه به ترتیب طی سال های فوق 1.2 و 1.8 و مصرف سبزی 1.5 و 1.9 بوده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش مصرف روغن نباتی جامد در استان کاهش یافته و مصرف روغن نباتی مایع نسبتا افزایش یافته که با توجه به نقش موثر روغن ها در بروز بیماری های غیرواگیر و مزمن که یک مشکل بهداشتی است پیشنهاد می شود که تاکید بیش تر بر فرهنگ سازی و سیاست های بهداشتی اصلاحی صورت گیرد. از سوی دیگر با توجه به نتایج پژوهش که تعداد واحد مصرف میوه و سبزی روزانه بر اساس استاندارد گروه های غذایی بسیار پایین بوده لذا لزوم آموزش همگانی و فراهم آوردن امکانات زیست دسترسی را می طلبد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، سیدعبدالصاحب، صاحبدل، مهنوش، و برهانی، مهرداد. (1389). مقایسه شاخص های آنتروپومتریک و الگوی مصرف مواد غذایی موثر در بیماری های غیرواگیر استان خوزستان در طی سال های 1386 و 1388. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، 5(ویژه نامه ششمین کنگره اپیدمیولوژی ایران)، 166-166. SID. https://sid.ir/paper/455438/fa

    Vancouver: کپی

    باقری سیدعبدالصاحب، صاحبدل مهنوش، برهانی مهرداد. مقایسه شاخص های آنتروپومتریک و الگوی مصرف مواد غذایی موثر در بیماری های غیرواگیر استان خوزستان در طی سال های 1386 و 1388. (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی[Internet]. 1389؛5(ویژه نامه ششمین کنگره اپیدمیولوژی ایران):166-166. Available from: https://sid.ir/paper/455438/fa

    IEEE: کپی

    سیدعبدالصاحب باقری، مهنوش صاحبدل، و مهرداد برهانی، “مقایسه شاخص های آنتروپومتریک و الگوی مصرف مواد غذایی موثر در بیماری های غیرواگیر استان خوزستان در طی سال های 1386 و 1388،” (دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی (مجله دانش و تندرستی، vol. 5، no. ویژه نامه ششمین کنگره اپیدمیولوژی ایران، pp. 166–166، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/455438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button