مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات آنتی اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب بر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول در کبد و کلیه موش های صحرایی نر

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 به خوبی می دانیم که بیماریزایی اتانول در کبد و کلیه ها در ارتباط مستقیم با افزایش رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو است که منجر به اختلالات ساختمانی و عملکردی در این دو ارگان حیاتی می شود.مواد و روش ها: 56 عدد موش بزرگ آزمایشگاهی نر از نژاد ویستار در 8 گروه قرار گرفته و به ترتیب زیر درمان شدند: گروه کنترل (سالین نرمال), گروه اتانول (اتانول 4 گرم بر کیلوگرم وزن بدن), 3 گروه سه دوز از عصاره میوه عناب (50, 100 و 200 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن), و 3 گروه سه دوز از عصاره میوه عناب و اتانول (با همان سه دوز در کنار اتانول 4 گرم بر کیلوگرم وزن بدن). همه درمان ها روزی یک مرتبه بصورت داخل معده ای به مدت 60 روز پیاپی صورت گرفت. نمونه های سرمی و بافت کبد و کلیه جهت ارزیابی ترکیبات سرمی, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافتی, و نیز میزان مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید از موش ها اخذ شد.بحث و نتیجه گیری: عصاره آبی میوه عناب بعنوان پیش درمان, کبد و کلیه را در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از اتانول محفاظت می نماید.یافته ها: فعالیت کبدی آنزیم های سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx) در گروه اتانول, در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت, در حالیکه عصاره میوه عناب (200 میلی گرم) توانست تنها فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز را بطور معنی دار افزایش دهد. فعالیت GPxکلیوی در مصرف اتانول به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. همچنین فعالیت GPxدر گروه عصاره میوه عناب و الکل (200 میلی گرم و 4 گرم) نسبت به گروه اتانول کاهش معنی دار نشان داد. در مطالعه حاضر میزان TBARS که نشان دهنده پروکسیداسیون چربی است در بافت کبد گروه اتانول,در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاعتی، مجید، علیرضایی، مسعود، مشکوه السادات، محمدهادی، رسولیان، بهرام، دزفولیان، امید، و نعمتی اصل، سیما. (1390). اثرات آنتی اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب بر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول در کبد و کلیه موش های صحرایی نر. یافته، 13(2 (پیاپی 48))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/455639/fa

    Vancouver: کپی

    طاعتی مجید، علیرضایی مسعود، مشکوه السادات محمدهادی، رسولیان بهرام، دزفولیان امید، نعمتی اصل سیما. اثرات آنتی اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب بر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول در کبد و کلیه موش های صحرایی نر. یافته[Internet]. 1390؛13(2 (پیاپی 48)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/455639/fa

    IEEE: کپی

    مجید طاعتی، مسعود علیرضایی، محمدهادی مشکوه السادات، بهرام رسولیان، امید دزفولیان، و سیما نعمتی اصل، “اثرات آنتی اکسیدانی عصاره آبی میوه عناب بر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول در کبد و کلیه موش های صحرایی نر،” یافته، vol. 13، no. 2 (پیاپی 48)، pp. 0–0، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/455639/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button