مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

974
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط رژیم غذایی با بروز فشارخون بارداری

صفحات

 صفحه شروع 100 | صفحه پایان 107

چکیده

 زمینه و هدف: افزایش فشار خون در حاملگی یکی از علل شایع بستری شدن زنان باردار در بیمارستان می باشد. تاکنون مطالعات در این زمینه بر نقش رژیم غذایی در حاملگی با بروز پره اکلمپسی متمرکز بوده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط رژیم غذایی در حاملگی با افزایش فشار خون بارداری طراحی شده است. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مورد - شاهدی بر روی 100 زن باردار بستری در بخش داخلی زنان بیمارستان مبینی سبزوار با اختلال فشار خون بارداری و 100 زن بدون سابقه اختلالات فشارخون در دوره بارداری و قبل از آن, بستری در بخش پس از زایمان انجام شد. حجم نمونه بر اساس بررسی اهداف و با در نظر گرفتن خطای نوع اول (a=0.05) و توان آزمون (b=80) محاسبه شد. روش های جمع آوری داده ها شامل فرم مصاحبه و پرسشنامه بسامد خوراک و پرسشنامه یادآمد 24 ساعته غذایی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها, ابتدا مواد غذایی مصرف شده به گرم تبدیل و سپس با استفاده از نرم افزارFood processor  اطلاعات مربوط به رژیم غذایی به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS  و آزمون های مجذور کای و مدل رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته ها: میانگین سن زنان 26.7±6 سال بود. میزان مصرف کلسیم (P=0.004), منیزیم (P=0.037), فسفر (P=0.001) و پتاسیم (P=0.007) در این مطالعه در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود. نتایج رگرسیون لجستیک با کنترل همه متغیرهای موثر بر اختلالات هی‍‍پرتانسیو حاکی از حضور معنادار کلسیم و فیبر دریافتی بود. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه حاکی از آن است که کلسیم و فیبر دریافتی در بروز اختلالات هیپرتانسیونی به طور مستقیم نقش دارند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، فروغ السادات، کوشکی، اکرم، و اکابری، آرش. (1388). بررسی ارتباط رژیم غذایی با بروز فشارخون بارداری . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 16(2 (مسلسل 52))، 100-107. SID. https://sid.ir/paper/455851/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی فروغ السادات، کوشکی اکرم، اکابری آرش. بررسی ارتباط رژیم غذایی با بروز فشارخون بارداری . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1388؛16(2 (مسلسل 52)):100-107. Available from: https://sid.ir/paper/455851/fa

    IEEE: کپی

    فروغ السادات مرتضوی، اکرم کوشکی، و آرش اکابری، “بررسی ارتباط رژیم غذایی با بروز فشارخون بارداری ،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 16، no. 2 (مسلسل 52)، pp. 100–107، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/455851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button