Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,326
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

244
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides Lam) در مرحله قبل از گلدهی

صفحات

 صفحه شروع 86 | صفحه پایان 79

چکیده

 مقدمه: کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) گیاهی است متعلق به تیره نعناع که بخش های هوایی آن به عنوان ادویه و در طب سنتی در درمان سرماخوردگی و سرفه به کار می رود.روش: اسانس به دست آمده از بخش های هوایی این گیاه توسط روش تقطیر با آب به وسیله دستگاه GC و GC/MS مورد آنالیز قرار گرفت. عصاره های متانولی بخش های هوایی گیاه نیز با روش Lin و همکاران تهیه شد. فعالیت آنتی اکسیدانی احتمالی اسانس و عصاره متانولی گیاه با استفاده از 2 و 2- دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) و بتاکاروتن- لینولئیک اسید مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: در مجموع 23 ترکیب که 6/98% از کل اسانس را شامل می شدند مورد شناسایی قرار گرفتند. ترکیبات اصلی آن به ترتیب شامل پولگون (1/30%) , تیمول (3/21%), پارا-منتا- 3-ان-8-ال (9/12%), پیپریتنون (3/9%), و 1 و 8- سینئول (1/4%) بود. در سیستم DPPH میزان IC<sub>50</sub> برای فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی µg/ml  21.4 بود در حالی که میزان IC<sub>50</sub> برای اسانس µg/ml  55.3 به دست آمد. در روش بتاکاروتن- لینولئیک اسید فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی و اسانس به ترتیب 3/89% و 6/61% می باشد.نتیجه گیری: این مطالعه ضمن شناسایی مواد تشکیل دهنده گیاه فوق نشان داد که به طورکلی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی در مقایسه با اسانس بیشتر است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه. (1387). شناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides Lam) در مرحله قبل از گلدهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 16(1)، 86-79. SID. https://sid.ir/paper/456051/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه. شناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides Lam) در مرحله قبل از گلدهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1387؛16(1):86-79. Available from: https://sid.ir/paper/456051/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، “شناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides Lam) در مرحله قبل از گلدهی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 16، no. 1، pp. 86–79، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/456051/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا