مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

799
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های مختلف اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه از جنس کاکوتی (.Ziziphora L)

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 145

چکیده

 مقدمه و هدف: جنس «کاکوتی(Ziziphora L.) » متعلق به خانواده نعناعیان (Lamiaceae), دارای گونه های داروئی و معطره بسیار ارزشمندی است که تاکنون بالغ بر 25 گونه از این جنس در جهان و 4 گونه یک ساله و چند ساله از ایران گزارش شده است. در این تحقیق ترکیب های شیمیائی اسانس دو گونه کاکوتی (Z.tenuior L., Z.clinopodioides Lam.) منطقه قمصر کاشان مورد بررسی قرار گرفته است.روش تحقیق: سرشاخه های گل دار گونه های مذکور در بهار سال 1390 جمع آوری و به روش های مختلف شامل تقطیر و استخراج با بخار هم زمان با حلال آلی (SDE), کلونجر, اسانس گیری با بخار سرد (با استفاده از امواج فراصوت) و تقطیر با بخار آب اسانس گیری شدند. برای شناسائی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس, از دستگاه های گاز کروماتوگرافی(GC) و گاز کروماتوگرافی متصل شده به طیف سنج جرمی(GC/MS) استفاده شد.نتایج و بحث: عملکرد اسانس در روش های مختلف, در گیاه کاکوتی یا Z.tenuior بین 0.2 تا %2.3 و در گیاه کاکوتی کوهی یا Z.clinopodioides بین 0.3 تا %1.3 متغییر بود. 18 ترکیب شیمیائی در اسانس سرشاخه های گل دار گیاه کاکوتی و 33 ترکیب در اسانس گیاه کاکوتی کوهی شناسایی شدند. اجزای اصلی اسانس کاکوتی شامل پولگون (%80.0-%90.1) و پیپریتنون (%4.5-%7.1) بودند. بیشترین ترکیب های تشکیل دهنده اسانس کاکوتی کوهی شامل پولگون (25.9-%35.2), پی پریتنون (%10.1-%27.9), منتول (%11.4-%17.5) و منتون (0-%7.7) بودند. حضور درصد بالای منتول در اسانس گیاه کاکوتی کوهی, باعث مرغوبیت اسانس این گیاه شده است. بهترین راندمان اسانس در دو گیاه, متعلق به روش تقطیر و استخراج با بخار همزمان با حلال آلی بودتوصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به خلوص 81 درصدی ترکیب پولگون در اسانس گیاه کاکوتی و با در نظر داشتن بازده حدودا دو درصدی استحصال اسانس, می توان در صورت کشت مکانیزه این گیاه, ترکیب مورد نظر را خالص سازی نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بتولی، حسین، اخباری، مریم، و حسینی زاده، سیدمحمدجواد. (1391). اثر روش های مختلف اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه از جنس کاکوتی (.Ziziphora L). داروهای گیاهی، 3(3)، 135-145. SID. https://sid.ir/paper/193797/fa

Vancouver: کپی

بتولی حسین، اخباری مریم، حسینی زاده سیدمحمدجواد. اثر روش های مختلف اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه از جنس کاکوتی (.Ziziphora L). داروهای گیاهی[Internet]. 1391؛3(3):135-145. Available from: https://sid.ir/paper/193797/fa

IEEE: کپی

حسین بتولی، مریم اخباری، و سیدمحمدجواد حسینی زاده، “اثر روش های مختلف اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس دو گونه از جنس کاکوتی (.Ziziphora L)،” داروهای گیاهی، vol. 3، no. 3، pp. 135–145، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193797/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button