مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه هل سبز (.Elettaria cardamomum L) بر سطح سرمی آنزیم ها و تغییرات مورفولوژیک کبدی در موش های صحرایی نر القا شده با سرب

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 سابقه و هدف: گیاهان دارویی در طب سنتی از دیرباز به دلیل داشتن ترکیبات شیمیایی طبیعی و موثر مورد توجه بوده است. هل یکی از گیاهان دارویی با کاربرد زیاد می باشد. در این پژوهش به بررسی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه هل سبز بر میزان ترشح آنزیم های کبدی در موش های صحرایی نر نژاد ویستار القا شده با استات سرب پرداخته شد.مواد و روش ها: در این بررسی 36 سر موش صحرایی نر در محدوده وزنی 220 تا 250 گرم تهیه و به شش گروه, کنترل, شاهد, تیمار 2, 1 و 3 و کنترل مثبت بطور تصادفی تقسیم شدند. موش های گروه های شاهد و تیمار شده به مدت چهار هفته تحت درمان با استات سرب (به میزان 500 ppm) قرار گرفتند. پس از القا مسمومیت موش های گروه تجربی به مدت یک هفته با عصاره هل درمان شدند. در پایان از همه موش ها خون گیری مستقیم از قلب جهت اندازه گیری آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز, آسپاراتات آمینو ترانسفراز و گاماگلوتامین ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز انجام شد. نمونه بافتی کبد جهت مطالعات بافت شناسی جدا گردید. داده با استفاده از روش آماری ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته ها: این مطالعه نشان داد استات سرب سبب افزایش معنی دار ترشح آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز, آسپاراتات آمینو ترانسفراز و گاماگلوتامین ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز (p<0.01 و p<0.001) در کبد شد که اثر مخرب دارد. هم چنین عصاره هل سبب کاهش معنی دار آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز, آسپاراتات آمینو ترانسفراز و گاماگلوتامین ترانسفراز (p<0.001) می گردد که اثر بهبود بخش دارد.استنتاج: این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی میوه گیاه هل حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و فلاونوییدی محافظت کننده از روند مخرب افزایش آنزیم های کبدی در مقابل اثرات سمی استات سرب می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قانع، زهره، وزینی، حسین، و پیرستانی، مجید. (1395). بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه هل سبز (.Elettaria cardamomum L) بر سطح سرمی آنزیم ها و تغییرات مورفولوژیک کبدی در موش های صحرایی نر القا شده با سرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 26(142)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/45919/fa

    Vancouver: کپی

    قانع زهره، وزینی حسین، پیرستانی مجید. بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه هل سبز (.Elettaria cardamomum L) بر سطح سرمی آنزیم ها و تغییرات مورفولوژیک کبدی در موش های صحرایی نر القا شده با سرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1395؛26(142):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/45919/fa

    IEEE: کپی

    زهره قانع، حسین وزینی، و مجید پیرستانی، “بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه هل سبز (.Elettaria cardamomum L) بر سطح سرمی آنزیم ها و تغییرات مورفولوژیک کبدی در موش های صحرایی نر القا شده با سرب،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 26، no. 142، pp. 1–13، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45919/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button