مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,036
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی و دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 276 | صفحه پایان 282

چکیده

 مقدمه: دیابت نوع 2, یک وضعیت التهابی است که انتظار می رود افزایش سایتوکاین ها و تشکیل زیاد رادیکال های آزاد و افزایش اکسیداسیون در این بیماری؛ همگی باعث القای پاسخ پروتئین های شوک حرارتی شوند. در حقیقت نقش حیاتی پروتئین های شوک حرارتی در دیابت با توانایی آنها برای خنثی کردن و دناتوره شدن پروتئین های بافتی و تسهیل ترمیم سلولی و سازوکارهای دفاعی پررنگ شده است. از طرفی در مطالعات invitro و invivo در مورد سطح پروتئین شوک حرارتی 70 در دیابت, نتایج متفاوتی ارایه شده است. با توجه به مطالعات محدودی که بر روی سطح سرمی پروتئین های شوک حرارتی در بیماران دیابتی نوع 2 انجام شده است, جهت بررسی تاثیر وجود یا عدم وجود دیابت بر سطح سرمی HSP70, در این مطالعه به بررسی رابطه فوق پرداخته می شود.روش: این مطالعه به صورت Stratified cross-sectional و بر روی 36 بیمار دیابتی نوع 2 بتازگی تشخیص داده شده و 36 فرد سالم غیر دیابتی که از نظر سن و جنس با گروه دیابتی همسان سازی شده بودند, به عنوان گروه کنترل انجام شد. فشار خون, قد, وزن و آزمایش های بیوشیمیایی شامل سطح سرمی FBS,HbA1C  و پروفایل لیپید و سطح سرمی HSP70 (به روش الایزا) در هر گروه اندازه گیری شد. ارتباط متغیرهای مستقل با سطح سرمیHSP70  توسط ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز ANCOVA بررسی شد.یافته ها: سطح سرمی HSP70 در گروه بیماران دیابتی با میانگین سنی 9±49 سال به طور قابل ملاحظه ای بالاتر از گروه کنترل با میانگین سنی 7±47 سال بود (0.5±0.3 ng/ml در مقایسه با 0.2±1 ng/ml, P<0.001). با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنی دار بین HSP70 و متغیرهای مستقل به دست نیامد و بعد از آنالیز ANCOVA تنها بیماری دیابت با سطح سرمی HSP70 رابطه معنی دار داشت.(P<0.001) نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نخستین شواهدی است که نشان می دهد سطح سرمی HSP70 در بیماران دیابتی نوع 2 بالاتر از افراد سالم می باشد و شاید این سطح سرمی بالا را بتوان به عنوان نشانگری از شدت التهاب و استرس اکسیداتیو در دیابت محسوب کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی اول، مریم، استقامتی، علیرضا، علمداری، اعظم، مرتضی، افسانه، میثمی، علی پاشا، و نخجوانی، منوچهر. (1389). پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی و دیابت نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 9(3 (پیاپی 33))، 276-282. SID. https://sid.ir/paper/463677/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی اول مریم، استقامتی علیرضا، علمداری اعظم، مرتضی افسانه، میثمی علی پاشا، نخجوانی منوچهر. پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی و دیابت نوع 2. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1389؛9(3 (پیاپی 33)):276-282. Available from: https://sid.ir/paper/463677/fa

    IEEE: کپی

    مریم رضایی اول، علیرضا استقامتی، اعظم علمداری، افسانه مرتضی، علی پاشا میثمی، و منوچهر نخجوانی، “پروتئین شوک حرارتی 70 کیلودالتونی و دیابت نوع 2،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 9، no. 3 (پیاپی 33)، pp. 276–282، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/463677/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button