مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی شیر میوه آلبالو - زرشک بر مبنای شیر سویا

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 امروزه در دنیا رشد و پیشرفت قابل توجهی در تولید و معرفی نوشیدنی های گیاهی جدید که غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنولیک هستند انجام شده است به طوریکه شواهد اپیدمیولو‍ژیکی نشان داده است که مصرف مناسب غذاها و یا نوشیدنی های غنی از ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدان ها, میزان ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهد. در این تحقیق, پس از تهیه فرمولاسیون های شامل شیر سویا و آبمیوه مخلوط آلبالو زرشک به جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیب از آزمون رادیکال آزاد (DPPH) استفاده شد. ترکیبات فنولیک نیز با روش فولین سیوکاتیو و محتوی آنتوسیانین به روش pH افتراقی و بر حسب آنتوسیانین غالب زرشک و آلبالو محاسبه گردید. همچنین میزان ویتامین ث موجود در نمونه ها توسط روش استاندارد اندازه گیری ویتامین ث در آبمیوه جات اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین مهارکنندگی یا خنثی سازی رادیکال DPPH در تیمار 20% شیر سویا 80% آبمیوه با میانگین (%SC) به میزان (ppm) 41.88, مقدار ترکیبات فنولیک 1012 میلی گرم معادل اسید گالیک موجود در 100 گرم نمونه رقیق شده, محتوای آنتوسیانین 85.75 (میلی گرم در 100 میلی لیتر) و میزان ویتامین ث 4.192 (میلی گرم در 100 میلی لیتر) گزارش شد که در تیمارهای بعدی با کاهش میزان آبمیوه, کاهش این ترکیبات را داشتیم. نتیجه بررسی همبستگی نشان می دهد که ارتباط مثبت و معنی داری بین محتوی فنولیک آنتوسیانین و ویتامین ث با توانایی مهارکنندگی رادیکال DPPH وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظریان، اشرف، مرتضوی، سیدعلی، عرب عامری، مجید، بلندی، مرضیه، و کریم خانی، محمدمهدی. (1391). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی شیر میوه آلبالو - زرشک بر مبنای شیر سویا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 8(1)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/464504/fa

    Vancouver: کپی

    نظریان اشرف، مرتضوی سیدعلی، عرب عامری مجید، بلندی مرضیه، کریم خانی محمدمهدی. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی شیر میوه آلبالو - زرشک بر مبنای شیر سویا. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛8(1):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/464504/fa

    IEEE: کپی

    اشرف نظریان، سیدعلی مرتضوی، مجید عرب عامری، مرضیه بلندی، و محمدمهدی کریم خانی، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی شیر میوه آلبالو - زرشک بر مبنای شیر سویا،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 1–8، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/464504/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button