امروزه در دنیا رشد و پیشرفت قابل توجهی در تولید و معرفی نوشیدنی های گیاهی جدید که غنی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنولیک هستند انجام شده است به طوریکه شواهد اپیدمیولوژیکی نشان داده است که مصرف مناسب غذاها و یا نوشیدنی های غنی از ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدان ها، میزان ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی - عروقی را کاهش می دهد. در این تحقیق، پس از تهیه فرمولاسیون های شامل شیر سویا و آبمیوه مخلوط آلبالو زرشک به جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی ترکیب از آزمون رادیکال آزاد (DPPH) استفاده شد. ترکیبات فنولیک نیز با روش فولین سیوکاتیو و محتوی آنتوسیانین به روش pH افتراقی و بر حسب آنتوسیانین غالب زرشک و آلبالو محاسبه گردید. همچنین میزان ویتامین ث موجود در نمونه ها توسط روش استاندارد اندازه گیری ویتامین ث در آبمیوه جات اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین مهارکنندگی یا خنثی سازی رادیکال DPPH در تیمار 20% شیر سویا 80% آبمیوه با میانگین (%SC) به میزان (ppm) 41.88، مقدار ترکیبات فنولیک 1012 میلی گرم معادل اسید گالیک موجود در 100 گرم نمونه رقیق شده، محتوای آنتوسیانین 85.75 (میلی گرم در 100 میلی لیتر) و میزان ویتامین ث 4.192 (میلی گرم در 100 میلی لیتر) گزارش شد که در تیمارهای بعدی با کاهش میزان آبمیوه، کاهش این ترکیبات را داشتیم. نتیجه بررسی همبستگی نشان می دهد که ارتباط مثبت و معنی داری بین محتوی فنولیک آنتوسیانین و ویتامین ث با توانایی مهارکنندگی رادیکال DPPH وجود دارد.