مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل آبهای آشامیدنی استان آذربایجان شرقی از نظر فلوراید و برخی پارامترهای کیفی

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 50

چکیده

 زمینه واهداف: برخی از شاخصهای کیفی آب آشامیدنی بیشتر از جنبه رضایت مصرف کننده مطرح است (مانند سختی). اما وجود برخی از مواد شیمیایی مانند فلوراید در غلظتهای بالاتر از حد استاندارد می تواند سلامت مصرف کنندگان را در مواجهه درازمدت به خطر اندازد. مطالعه حاضر با هدف ارائه وضعیت کیفی آبهای آشامیدنی استان آذربایجان شرقی بویژه از نظر فلوراید انجام شد.مواد و روش ها: نتایج آنالیز شیمیایی 668 منبع آب آشامیدنی شهری و روستایی 19 شهرستان که در مرکز بهداشت استان به صورت آماده موجود بود بررسی و اطلاعات مربوط به غلظت فلوراید, سختی, pH, حالت قلیایی و هدایت الکتریکی (جمعا 3340 پارامتر) استخراج و پس از آزمون آماری, با استانداردهای موجود مقایسه گردید. برای روستاهای با غلظت بالای فلوراید, نمونه برداری و آنالیز مجدد به عمل آمد.یافته ها: مقادیر هدایت الکتریکی آبهای آشامیدنی از 104 تا4660 ms/cm  و بطور میانگین740±570 ms/cm  متفاوت بود. مقادیر سختی از 40 تا1434 mg/L  کربنات کلسیم و بطور متوسط228±100 mg/L   متفاوت بود. در 91.3% منابع آب آشامیدنی استان مقدار فلوراید £0.5 mg/L بود. در 22 منبع مقدار فلوراید بیش از 1 mg/L اندازه گیری شد که منجر به فلوروزیس دندانی شده بود.نتیجه گیری: استفاده از برخی منابع آب آشامیدنی که از نظر املاح و سختی بالاتر از حدود مجاز هستند لازم است در صورت امکان محدود شود. در منابعی که فلوراید بالاتر از 1 mg/L می باشد با توجه به افزایش احتمال شیوع فلوروزیس دندانی لازم است منبع جدید آب آشامیدنی تامین شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پورفیضی، محمدعلی، مسافری، محمد، دستگیری، سعید، مهدی پور، معصومه، و کوشا، احمد. (1390). تحلیل آبهای آشامیدنی استان آذربایجان شرقی از نظر فلوراید و برخی پارامترهای کیفی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 33(6)، 45-50. SID. https://sid.ir/paper/46536/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پورفیضی محمدعلی، مسافری محمد، دستگیری سعید، مهدی پور معصومه، کوشا احمد. تحلیل آبهای آشامیدنی استان آذربایجان شرقی از نظر فلوراید و برخی پارامترهای کیفی. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1390؛33(6):45-50. Available from: https://sid.ir/paper/46536/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی حسین پورفیضی، محمد مسافری، سعید دستگیری، معصومه مهدی پور، و احمد کوشا، “تحلیل آبهای آشامیدنی استان آذربایجان شرقی از نظر فلوراید و برخی پارامترهای کیفی،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 33، no. 6، pp. 45–50، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button