Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,014
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

332
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و اندازه گیری ترکیبات فنلی عصاره های جزئی قارچ دارویی Phellinus torulosus از ایران

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 زمینه و هدف: قارچ Phellinus که انتشار گسترده ای در دنیا دارد متعلق به خانواده Hymenochaetacea با بیش از 359 گونه با خواص دارویی مختلف می باشد. مطالعه حاضر با توجه به اهمیت موضوع و کمبود تحقیقات پیرامون گونه ها‏ی Phellinus ایرانی انجام پذیرفت.مواد و روش ها‏: این مطالعه آزمایشگاهی در تابستان و پاییز سال 1387 جمع آوری و شناسایی گونه مذکور با استفاده از خصوصیات ماکرومورفولوژیکی و میکرومورفولوژیکی, روابط میزبانی, پراکنش انجام گرفت. سپس عصاره گیری, جهت بررسی خواص آنتی اکسیدانتی عصاره متانولی تام و عصاره ها‏ی فرکشنی (کلروفورمی, بوتانولی و آبی) آن به دو روش تخریب رادیکال های آزاد DPPH و قدرت آنتی اکسیدانتی کاهش یون های فریک (Ferric reducing antioxidant power) انجام شد. همچنین مقدار کل ترکیبات فنولی به روش Folin-Ciocalteu سنجیده شدند.یافته ها‏: نتایج نشان می دهد که در هر دو آزمون آنتی اکسیدانتی, عصاره متانولی تام و به خصوص جزء بوتانولی آن فعالیت قابل ملاحظه ای در تخریب رادیکال های آزاد و کاهش یون های فریک داشته است. غلظت های موثر از عصاره ها‏ی مختلف (متانولی تام, کلروفورمی, بوتانولی و آبی) که 50% رادیکال های آزاد را تخریب می کنند (IC50), به ترتیب 30.87±0.83, 87.22±7.92, 11.98±0.74 و 229.67±2.76 میکروگرم بر میلی لیتر بودند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده خواص آنتی اکسیدانی قوی عصاره ها‏ی مختلف به ویژه عصاره بوتانولی قارچ دارویی Phellinus torulosus می باشند. فعالیت آنتی اکسیدانی این قارچ با توجه به سهولت دسترسی و همچنین هزینه بسیار پایین تر در مقایسه با سایر منابع طبیعی و مصنوعی موجود برای مواد آنتی اکسیدانی, قابل توجه بوده و توجیه اقتصادی چشم گیری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکم الهی، فریبا، رفعتی، حسن، ریاحی، حسین، حکیمی، محمدحسین، حیدری، هاجر، حقیرالسادات، فاطمه، عظیم زاده، مصطفی، فروتن، عبدالرضا، و موسی زاده، سعیدعلی. (1391). بررسی اثرات آنتی ‌اکسیدانی و اندازه ‌گیری ترکیبات فنلی عصاره ‌های جزئی قارچ دارویی Phellinus torulosus از ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 11(1 (پی در پی 42))، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/466236/fa

    Vancouver: کپی

    حکم الهی فریبا، رفعتی حسن، ریاحی حسین، حکیمی محمدحسین، حیدری هاجر، حقیرالسادات فاطمه، عظیم زاده مصطفی، فروتن عبدالرضا، موسی زاده سعیدعلی. بررسی اثرات آنتی ‌اکسیدانی و اندازه ‌گیری ترکیبات فنلی عصاره ‌های جزئی قارچ دارویی Phellinus torulosus از ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1391؛11(1 (پی در پی 42)):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/466236/fa

    IEEE: کپی

    فریبا حکم الهی، حسن رفعتی، حسین ریاحی، محمدحسین حکیمی، هاجر حیدری، فاطمه حقیرالسادات، مصطفی عظیم زاده، عبدالرضا فروتن، و سعیدعلی موسی زاده، “بررسی اثرات آنتی ‌اکسیدانی و اندازه ‌گیری ترکیبات فنلی عصاره ‌های جزئی قارچ دارویی Phellinus torulosus از ایران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 11، no. 1 (پی در پی 42)، pp. 55–66، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/466236/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا