مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد بقایای خشک پسته در تغذیه بزهای شیرده رائینی

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 83

چکیده

 تاثیر جایگزینی یونجه با بقایای خشک پسته در سطوح 0, 25, 50 و 75 درصد (بر اساس ماده خشک), بر روی ماده خشک مصرفی بزهای ماده رائینی, پس از زایمان و افزایش وزن بزغاله های آنها بررسی شد. تعداد 5 راس بز ماده رائینی تک قلوزا برای هر سطح جایگزینی در نظر گرفته شد. جیره پایه حاوی یونجه و جو بود که میزان انرژی قابل متابولیسم آنها به ترتیب 9.9 و 13.4 مگاژول در کیلوگرم ماده آلی و پروتئین خام هم به ترتیب 146 و 114 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. جیره ها به مدت 90 روز در اختیار دام ها قرار گرفت. ماده خش مصرفی به صورت روزانه و افزایش وزن زنده بزغاله ها هر دو هفته یکبار اندازه گیری شد. ترکیب شیمیایی, ترکیب فنولی, ظرفیت رسوب پروتئین (PPP), گاز تولیدی در زمان 24 ساعت, قابلیت هضم ماده آلی (OMD) و انرژی قابل متابولیسم (ME) جیره های آزمایشی تعیین گردید. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش سطح بقایای پسته در جیره , کربوهیدرات های محلول, دیواره سلولی, دیواره سلولی بدون همی سلولز و لیگنین به طور معنی داری کاهش (P<0.05), اما مقادیر کل ترکیبات فنولی, کل تانن, تانن متراکم و تانن قابل هیدرولیز به همراه PPP افزایش یافت (P<0.05). حجم گاز تولیدی در زمان 24 ساعت, OMD و ME, در جیره های حاوی 50 و 75 درصد بقایای خشک پسته در مقایسه با جیره شاهد و جیره حاوی 25 درصد بقایای پسته به طور معنی داری کمتر بود (P<0.05). میزان ماده خشک مصرفی بزهای مادر و وزن زنده بزغاله های آنها در سطوح جایگزینی 50 و %75 بقایای پسته به طور معنی داری کم شد (P<0.05). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق, بقایای پسته تا 25 درصد به جای یونجه در جیره بزهای ماده رائینی بدون اثر منفی بر عملکرد آنها و افزایش وزن بره های تولیدی قابل استفاده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرحیدری، اعظم، روزبهان، یوسف، و فضایلی، حسن. (1388). کاربرد بقایای خشک پسته در تغذیه بزهای شیرده رائینی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 77-83. SID. https://sid.ir/paper/466567/fa

    Vancouver: کپی

    میرحیدری اعظم، روزبهان یوسف، فضایلی حسن. کاربرد بقایای خشک پسته در تغذیه بزهای شیرده رائینی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):77-83. Available from: https://sid.ir/paper/466567/fa

    IEEE: کپی

    اعظم میرحیدری، یوسف روزبهان، و حسن فضایلی، “کاربرد بقایای خشک پسته در تغذیه بزهای شیرده رائینی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 77–83، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/466567/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button