مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,092
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کارایی تخصیصی کشاورزان تولید کننده سیب درختی به روش کوپ (مطالعه موردی منطقه ارومیه)

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 44

چکیده

 یکی از محصولات مهم کشاورزی ایران سیب درختی است. این محصول کشاورزی به عنوان یکی از اصلی ترین منابع صادرات غیر نفتی کشورمان به شمار می آید. کشور ما در تولید این محصول مقام هفتم را در جهان دارا می باشد. ایران از لحاظ صادرات این محصول نیز در سال 1386 مقام دهم را در کل جهان کسب کرده است. عمده ترین گونه هی صادراتی سیب درختی ایران دو نوع سیب قرمز و سیب زرد (طلایی) است. استان آذربایجان غربی به ویژه منطقه ارومیه با 27 درصد تولید سیب ایران مقام نخست را در بین استان های کشور در بیست سال گذشته به خود اختصاص داده است. در این منطقه هر دو نوع سیب درختی تولید می شود, به علت وجود بیشترین فراوانی تولید سیب درختی در این استان, مطالعه کارایی سیب درختی ایران در این منطقه انجام می شود.در حوزه علوم اقتصادی کارایی تخصیصی به معنی ترکیبی از عوامل تولیدی است که حداقل هزینه را برای بنگاه اقتصادی داشته باشد. این مطالعه مبتنی بر یک تحقیق میدانی با استفاده از داده های مقطعی سال 1386 است. در این مطالعه نشان داده می شود که کارایی تخصیصی گونه (واریته) قرمز سیب درختی 41 درصد و کارایی گونه زرد (طلایی) در حدود 39 درصد است. نتایج مطالعات نشان داد که تفاوت معنی داری در کارایی تخصیصی دو نوع سیب درختی وجود ندارد, بلکه هر دو نوع سیب درختی دارای درجه ناکارایی بالایی می باشند که بایستی برای از بین بردن آن چاره ای اندیشیده شود. در این پژوهش عوامل چندی در ایجاد و افزایش ناکارایی قیمتی موثر دانسته شد که از جمله آنها می توان از ضعف باغداران در انطباق لازم جهت مقایسه قیمت های نسبی, پایین بودن قیمت نهاده هایی چون کودشیمیایی و نیروی کار, عدم وجود رقابت کامل در بازار عوامل تولیدی از قبیل زمین های باغی و کود شیمیایی, عدم پذیرش فناوری جدید و استفاده از روش های کشاورزی سنتی, نام برد.در نهایت نتایج به دست آمده از نمونه های آماری با استفاده از آمار استنباطی به کل جامعه آماری با احتمال 95 درصد تعمیم داده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقرزاده، علی. (1388). تعیین کارایی تخصیصی کشاورزان تولید کننده سیب درختی به روش کوپ (مطالعه موردی منطقه ارومیه). بررسی های بازرگانی، دوره جدید - 7(35)، 32-44. SID. https://sid.ir/paper/467007/fa

    Vancouver: کپی

    باقرزاده علی. تعیین کارایی تخصیصی کشاورزان تولید کننده سیب درختی به روش کوپ (مطالعه موردی منطقه ارومیه). بررسی های بازرگانی[Internet]. 1388؛دوره جدید - 7(35):32-44. Available from: https://sid.ir/paper/467007/fa

    IEEE: کپی

    علی باقرزاده، “تعیین کارایی تخصیصی کشاورزان تولید کننده سیب درختی به روش کوپ (مطالعه موردی منطقه ارومیه)،” بررسی های بازرگانی، vol. دوره جدید - 7، no. 35، pp. 32–44، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/467007/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button