Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

711
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 179

چکیده

 در این آزمایش از هشت راس گاو اصیل هلشتاین چند شکم زایش با 634±44 کیلوگرم وزن زنده, 57±6 روز شیردهی, و میانگین تولید شیر روزانه 47±3 کیلوگرم استفاده شد. آزمایش در قالب طرح مربع لاتین 4x4 با 2 تکرار, هر دوره 21 روز (14 روز عادت پذیری و 7 روز رکورد برداری), انجام گرفت. جیره های آزمایشی شامل 1) صفر درصد (جیره شاهد), 2) 5 درصد, 3) 10 درصد و 4) 15 درصد فراورده فرعی پسته در ماده خشک جیره بودند, که فراورده فرعی پسته جایگزین سیلاژ ذرت در جیره شاهد شدند. متابولیت های خونی (2 ساعت پس از مصرف خوراک), مصرف ماده خشک روزانه, تولید شیر روزانه و درصد ترکیبات آن به طور معنی داری تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفتند. تولید شیر تصحیح شده اقتصادی (ECM) و تصحیح شده بر اساس 4 درصد چربی (FCM) با افزایش سطح فراورده فرعی پسته در جیره به طور خطی کاهش یافتند, به طوری که کاهش ECM در تیمار 4 نسبت به سایر تیمارها معنی دار بود (P<0.05). هم چنین با افزایش سطح فراورده فرعی پسته در جیره, قابلیت هضم ظاهری ماده خشک, ماده آلی, NDF و ADF با یک روند خطی کاهش یافتند و این کاهش در تیمار 4 نسبت به تیمار 3 معنی دار شد (P<0.05). زمان فعالیت نشخوار و جویدن نیز به تنهایی یا به ازای مصرف روزانه ماده خشک, دیواره سلولی یا ADF با افزایش سطح فراورده فرعی پسته در جیره به صورت خطی و در تیمار 4 نسبت به تیمار 3 به طور معنی داری کاهش یافتند (P<0.05). با توجه به نتایج این آزمایش, به نظر می رسد این خوراک نمی تواند جایگزین کاملی برای بخش علوف ای جیره باشد, اما همراه با سایر علوفه های خوش خوراک تا سطح 10 درصد ماده خشک جیره می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهلولی، عطیه، ناصریان، عباسعلی، ولی زاده، رضا، و افتخاری شاهرودی، فریدون. (1388). اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (الف))، 167-179. SID. https://sid.ir/paper/467692/fa

    Vancouver: کپی

    بهلولی عطیه، ناصریان عباسعلی، ولی زاده رضا، افتخاری شاهرودی فریدون. اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (الف)):167-179. Available from: https://sid.ir/paper/467692/fa

    IEEE: کپی

    عطیه بهلولی، عباسعلی ناصریان، رضا ولی زاده، و فریدون افتخاری شاهرودی، “اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی, فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (الف)، pp. 167–179، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/467692/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا