مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

983
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آملودیپین بر استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی در خرگوش های دریافت کننده رژیم غذایی با کلسترول بالا

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 64

چکیده

 زمینه و اهداف: استرس اکسیداتیو عبارت از عدم تعادل بین تولید رادیکالهای آزاد اکسیژن و ظرفیت دفاع آنتی اکسیدانی بدن است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر آملودیپین بر دفاع آنتی اکسیدانی در آترواسکلروز می باشد. روش بررسی: تعداد 36 خرگوش سفید نر از نژاد نیوزیلند را به چهار گروه 9 تایی تقسیم نمودیم: گروه کنترل, گروه دریافت کننده داروی آملودیپین, گروه دریافت کننده رژیم پرکلسترول, گروه دریافت کننده رژیم پر کلسترول به همراه آملودیپین. پس از 8 هفته حیوانات بیهوش شدند و نمونه های خونی و بافتی قلب تهیه شد. یافته ها: مقادیر کلسترول و تری گلیسیرید در گروه کلسترول نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (P<0.01). [کلسترول 860.3±0.06 در مقایسه با گروه کنترل 49.1±0.6, و تری گلیسری در گروه کلسترول 446.6±2.5, کنترل 95.5±1.7] در رژیم غذایی پر کلسترول باعث کاهش اندکی در میزان فعالیت سوپر اکساید دیسموتاز (SOD), گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و گلوتاتیون ردوکتاز (GR) در بافت قلب گردید. مصرف آملودیپین موجب افزایش معنی داری (P<0.01) در غلظت آنزیم های فوق در هر دو گروه کلسترول+آملودیپین و گروه آملودیپین گردید [آنزیم SOD در گروه آمیلودیپین 3.11±0.24, در گروه کلسترول+آمیلودیپین 2.94±0.13 در مقایسه با گروه کنترل 2.04±0.16 گروه کلسترول 1.94±0.19]. [آنزیم GPX در گروه آمیلودیپین 469±24, در گروه کلسترول+آمیلودیپین 458±31 در مقایسه با گروه کنترل 356±26 گروه کلسترول 264±22]. [آنزیم GR در گروه آمیلودیپین 0.32±0.04, در گروه کلسترول+آمیلودیپین 0.34±0.04 در مقایسه با گروه کنترل 0.24±0.01 گروه کلسترول 0.22±0.03]. مصرف آملودیپین موجب کاهش معنی داری (P<0.01) در میزان MDA گردید [MDA در گروه آمیلودیپین 8.63±0.6, در گروه کلسترول+آمیلودیپین 11.18±1.4 کنترل 8.71±0.8 گروه کلسترول 14.381.1]. نتیجه گیری: مصرف آملودیپین با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و کاهش سطح MDA در بافت قلب دارای آثار مفید برای جلوگیری از عوارض آترواسکلروز و آسیب های عروقی ایجاد شده در اثر استرس اکسیداتیو بدنبال این بیماری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، مصطفی، صالحی، ایرج، قدیری صوفی، فرهاد، میرزایی، فریبا، اصلان آبادی، ناصر، ابراهیمی، هادی، وطن خواه، امیرمنصور، و شعاریان ستاری، زیبا. (1388). تاثیر آملودیپین بر استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی در خرگوش های دریافت کننده رژیم غذایی با کلسترول بالا. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 31(4)، 59-64. SID. https://sid.ir/paper/46787/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی مصطفی، صالحی ایرج، قدیری صوفی فرهاد، میرزایی فریبا، اصلان آبادی ناصر، ابراهیمی هادی، وطن خواه امیرمنصور، شعاریان ستاری زیبا. تاثیر آملودیپین بر استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی در خرگوش های دریافت کننده رژیم غذایی با کلسترول بالا. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1388؛31(4):59-64. Available from: https://sid.ir/paper/46787/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی محمدی، ایرج صالحی، فرهاد قدیری صوفی، فریبا میرزایی، ناصر اصلان آبادی، هادی ابراهیمی، امیرمنصور وطن خواه، و زیبا شعاریان ستاری، “تاثیر آملودیپین بر استرس اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی در خرگوش های دریافت کننده رژیم غذایی با کلسترول بالا،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 31، no. 4، pp. 59–64، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا