مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

677
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مصرف میان وعده ها و ارتباط آنها با نمایه توده بدنی و الگوی لیپیدی در افراد بیش وزن و چاق در تبریز

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینه: تغذیه سالم یکی از مهمترین عوامل موثر در سلامتی و پیشگیری از چاقی می باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی مصرف میان وعده های غذائی و ارتباط آن با درجه چاقی و الگوی لیپیدی سرم در افراد بیش وزن و چاق در تبریز انجام گرفت.روش کار: در مطالعه مقطعی تحلیلی حاضر 422 مرد و زن در محدوده سنی 20-60 سال با نمایه توده بدنی(BMI) بالای 24.9Kg/m2 صورت گرفت. وزن و قد اندازه گیری شد و افراد برحسب BMI به چهار گروه «25-29.99Kg/m2»-«30-34.99Kg/m2» و «35-39.99Kg/m2» و «£40Kg/m2» تقسیم شدند. خونگیری ناشتا در افراد برای ارزیابی الگوی لیپیدی سرم صورت گرفت. پس از تکمیل پرسشنامه بسامد غذایی 80 آیتم, میانه بار مصرف میان وعده ها در هفته برآورد و ارتباط آن با وضعیت BMI و الگوی لیپیدی سرم با استفاده از ضریب همبستگی مورد آنالیز قرار گرفت.یافته ها: BMI همبستگی مستقیم معنی داری را با کلسترول تام (P=0.001) و تری گلیسرید (P=0.009) سرم نشان داد. چای و میوه ها بیشترین و برعکس کمپوتها و شیر کم چرب کمترین میانه بار مصرف در میان وعده های را نشان داد. BMI با بار مصرف هفتگی شیر کم چرب و چای به ترتیب همبستگی منفی و مثبت, نشان داد. همبستگی منفی بین کلسترول تام سرم با بار مصرف هفتگی آبمیوه های طبیعی (r=0.100, P=0.041) و آبمیوه های صنعتی (r=-0.147, P=0.002),HDL-c سرم با بار مصرف هفتگی بستنی (r=-0.120, P=0.016) و LDL-c سرم با بار مصرف هفتگی آبمیوه صنعتی (r=-0.140, P=0.005) یافت شد. بار مصرف هفتگی قهوه و بستنی نیز همبستگی منفی با سطح تری گلیسرید سرم نشان دادند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از اثرات مفید میان وعده های سالم مانند شیر کم چرب و آبمیوه ها بر روی الگوهای لیپیدی و همچنین نمایه توده بدنی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بهروزی فردمقدم، عذرا، ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز، و اصغری جعفرآبادی، محمد. (1396). مصرف میان وعده ها و ارتباط آنها با نمایه توده بدنی و الگوی لیپیدی در افراد بیش وزن و چاق در تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 39(4)، 20-28. SID. https://sid.ir/paper/46798/fa

    Vancouver: کپی

    بهروزی فردمقدم عذرا، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، اصغری جعفرآبادی محمد. مصرف میان وعده ها و ارتباط آنها با نمایه توده بدنی و الگوی لیپیدی در افراد بیش وزن و چاق در تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1396؛39(4):20-28. Available from: https://sid.ir/paper/46798/fa

    IEEE: کپی

    عذرا بهروزی فردمقدم، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، و محمد اصغری جعفرآبادی، “مصرف میان وعده ها و ارتباط آنها با نمایه توده بدنی و الگوی لیپیدی در افراد بیش وزن و چاق در تبریز،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 39، no. 4، pp. 20–28، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46798/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button