مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

830
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمن

صفحات

 صفحه شروع 102 | صفحه پایان 111

چکیده

 سابقه و هدف: به دنبال کنترل بیماریهای واگیر, عادتهای نامطلوب شیوه زندگی, بویژه رفتارهای تغذیه ای و کم تحرکی, افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مزمن چون دیابت, بیماریهای قلبی, پوکی استخوان و سرطانها قرار داده است. از آنجاییکه رژیم غذایی نقش تعیین کننده ای هم در ایجاد و هم در درمان این بیماریها دارد توجه محققان به استفاده از غذاهای فراویژه نظیر سویا, مغزهای گیاهی, قهوه و چای سبز معطوف شده است. لذا مقاله مروری حاضر به بررسی ارتباط بین مصرف برخی از غذاهای فراویژه با بیماریهای مزمن خواهد پرداخت. مواد و روشها: دستیابی به منابع مورد نیاز با استفاده از موتور جست و جوی pubmed و National Library of Medicine (NLM) و بانکهای اطلاعاتی Ovid و Elsevier با کلید واژه های functional food, obesity, central obesity (adiposity), chronic disease, diabetes, cardiovascular disease, soy (protein), tea, coffee, nuts محدود شده در عنوان و خلاصه مقاله ها صورت گرفت. یافته ها: مطابق یافته های فعلی در اکثر مطالعات گنجاندن غذاهای فراویژه در رژیم سالم و متعادل روزانه می تواند اثرات مفیدی در جهت حفظ وزن بدن و کاهش معنی دار آن, همچنین بهبود پروفایل لیپیدی و کنترل قند خون داشته باشد و بنابراین نوعی اثر محافظتی در مقابل ابتلا به انواع بیماریهای مزمن اعمال نماید. نتیجه گیری: غذاهای فراویژه بخصوص در قالب الگوهای غذایی سالم از جمله پیروی از الگوی غذایی (Dietary Approaches to Stop Hypertension) DASH یا مدیترانه ای, میتوانند از طریق بهبود پروفایل لیپیدی, کنترل گلیسمی و وزن بدن, جهت پیشگیری از ابتلا و درمان بیماریهای مزمن مفید باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بحرینیان، مریم، و آزادبخت، لیلا. (1391). ارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمن. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، 14(4 (پی در پی 67))، 102-111. SID. https://sid.ir/paper/73388/fa

    Vancouver: کپی

    بحرینیان مریم، آزادبخت لیلا. ارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمن. مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل[Internet]. 1391؛14(4 (پی در پی 67)):102-111. Available from: https://sid.ir/paper/73388/fa

    IEEE: کپی

    مریم بحرینیان، و لیلا آزادبخت، “ارتباط مصرف برخی از غذاهای فراویژه با خطر بیماریهای مزمن،” مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بابل، vol. 14، no. 4 (پی در پی 67)، pp. 102–111، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73388/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button