Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

761
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

775
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر پوشش ژلاتین غنی شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در شرایط سرد (4±2oC)

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 71

چکیده

 اثر پوشش ژلاتین حاصل از فلس ماهی کپور معمولی غنی شده با %2 اسانس پونه کوهی نانولیپوزوم شده و خالص, بعنوان نگهدارنده روی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی مدت 16 روز نگهداری در دمای یخچال ارزیابی شد. نمونه های شاهد, پوشش داده شده با ژلاتین خالص و همچنین پوشش داده شده با ژلاتین حاوی اسانس (خالص و نانولیپوزوم شده), بصورت دوره ای از نظر شاخص های باکتریایی (بار باکتریایی کل, بار باکتریایی سرمادوست, جنس سودوموناس و خانواده انتروباکتریاسه) و شیمیایی TVB-N) و (pH ارزیابی شدند. سریع ترین روند رشد شاخص های باکتریایی مختلف در تیمار شاهد و کندترین آن در تیمار حاوی اسانس نانولیپوزوم شده مشاهده شد (p<0.05) شاخص های TVB-N و pH در طول زمان نگهداری افزایش نشان دادند. ارتباط شاخص های شیمیایی و میکروبی به خوبی مشهود بوده که نشان می دهد TVB-N و pH می توانند بعنوان شاخص های مفید در بررسی فساد فیله های ماهی استفاده شوند. بطور کلی نتایج نشان داد که پوشش های ژلاتین محتوی %2 اسانس پونه کوهی نانولیپوزوم شده و خالص توانستند زمان ماندگاری فیله های ماهی قزل آلا را در مقایسه با تیمار شاهد به شکل معنی داری افزایش دهند (p<0.05). تیمار محتوی اسانس نانولیپوزوم شده خصوصا در روزهای نخست, در تمامی آزمون های صورت گرفته بهتر از اسانس خالص بود که نشان می دهد نانولیپوزوم ها اساسا تا حدود یک هفته پس از اعمال پوشش کارایی و پایداری اثر ضد میکروب اسانس را افزایش دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اجاق، سیدمهدی، کاظمی، محسن، و میرصادقی، حجت. (1396). بررسی مقایسه ای اثر پوشش ژلاتین غنی شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در شرایط سرد (4±2oC). علوم و صنایع غذایی ایران، 14(71)، 59-71. SID. https://sid.ir/paper/72108/fa

    Vancouver: کپی

    اجاق سیدمهدی، کاظمی محسن، میرصادقی حجت. بررسی مقایسه ای اثر پوشش ژلاتین غنی شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در شرایط سرد (4±2oC). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛14(71):59-71. Available from: https://sid.ir/paper/72108/fa

    IEEE: کپی

    سیدمهدی اجاق، محسن کاظمی، و حجت میرصادقی، “بررسی مقایسه ای اثر پوشش ژلاتین غنی شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت میکروبی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در شرایط سرد (4±2oC)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 71، pp. 59–71، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72108/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا