مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

811
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استرونسیم ـ 90 در شیر تازه و شیر خشک وارداتی مصرفی کودکان تهران و مناطق شمالی کشور

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 58

چکیده

 زمینه و اهداف: استرونسیم ـ 90 یکی از رادیونوکلئیدهای خطرناک است که محصول شکافت هسته ای اورانیم و پلوتونیم در انفجارات هسته ای و سوخت رآکتورها بوده و به آسانی از طریق زنجیره غذایی بویژه شیر وارد بدن انسان می گردد. از آنجا که شیر مورد مصرف عموم بوده و بخصوص غذای اصلی نوزادان و کودکان در حال رشد را تشکیل می دهد تشخیص و اندازه گیری میزان غلظت این رادیو عنصر از نظر سلامت جامعه و بویژه کودکان بسیار ضروری است. روش بررسی: در این بررسی غلظت استرونسیم ـ 90 در 50 نمونه از شیر تازه تهران, آذربایجان شرقی و غربی و مازندران و نیز نمونه های شیر خشک وارداتی هلند, دانمارک و ژاپن که به طور تصادفی و در فواصل زمانی مختلف جمع آوری شده بودند, با روش تری بوتیل فسفات اندازه گیری شده است.یافته ها: نتایج بررسی نشان می دهد که میانگین غلظت استرونسیم ـ 90 در نمونه های شیر استانهای آذربایجان شرقی و غربی و مازندران به ترتیب 1.76, 1.70, 2.90, بکرل بر کیلوگرم و در شیر پاستوریزه تهران 5.43 بکرل بر کیلوگرم بوده است. متوسط غلظت این رادیونوکلئید در شیر وارداتی کشورهای ژاپن, دانمارک و هلند به ترتیب 6.93, 11.86, 19.64 بکرل بر کیلوگرم بوده است که لزوم پایش و کنترل بیشتری را در مورد اقلام وارداتی نشان می دهد. نتیجه گیری: بررسی نتایج تحقیق نشان می دهد که هر چند کلیه مقادیر اندازه گیری شده از حدود استانداردهای بین الملی کمتر است ولی به دلیل جایگزینی آسان Sr-90 به جای کلسیم در استخوانها و با توجه به اینکه شیر غذای اصلی نوزادان و کودکان در حال رشد را تشکیل می دهد, آسیب پذیری این گروه در برابر 90ـSr  را بخوبی نمایان می سازد. ضمنا با توجه به اینکه در بعضی از نمونه های شیر خشک خارجی میزان غلظت 90ـSr  چندین برابر نمونه های داخلی بوده است, لازم است مراکز مسوول در مورد مواد غذایی وارداتی بویژه شیرخشک که غذای اصلی کودکان جامعه را تشکیل می دهد, دقت بیشتری به عمل آورند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مصباح، اشرف السادات، پیکارجو، شاهرخ، و کریمی نژاد، مهدی. (1381). استرونسیم 90 در شیر تازه و شیر خشک وارداتی مصرفی کودکان تهران و مناطق شمالی کشور. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 36(53)، 53-58. SID. https://sid.ir/paper/47615/fa

    Vancouver: کپی

    مصباح اشرف السادات، پیکارجو شاهرخ، کریمی نژاد مهدی. استرونسیم 90 در شیر تازه و شیر خشک وارداتی مصرفی کودکان تهران و مناطق شمالی کشور. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1381؛36(53):53-58. Available from: https://sid.ir/paper/47615/fa

    IEEE: کپی

    اشرف السادات مصباح، شاهرخ پیکارجو، و مهدی کریمی نژاد، “استرونسیم 90 در شیر تازه و شیر خشک وارداتی مصرفی کودکان تهران و مناطق شمالی کشور،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 36، no. 53، pp. 53–58، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/47615/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا