مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

232
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی موثر در بیماران مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 61

چکیده

 مقدمه: نا امنی غذایی به عنوان فراهم کردن غذای کافی به طور نامحدود یا نا مطمئن در همه اوقات برای یک زندگی فعال و سالم تعریف می شود سرطان به عنوان بیماری ناتوان کننده و کاهنده طول عمر, موجب لطمه های فردی و اجتماعی بسیار می گردد. مطالعات اخیر بیانگر شیوع گسترده ناامنی غذایی در مناطق مختلف ایران است. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی موثر در بیماران مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی شامل سرطان های مری و معده است.روش کار: مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر 120 بیمار (72 مرد و 48 زن با میانگین سنی 60.23 سال) مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی بستری شده در انستیتو کانسر ایران در سال 1390 انجام شد. مشخصات عمومی و اجتماعی اقتصادی و وضعیت ناامنی غذایی به ترتیب با استفاده از پرسش نامه های عمومی عوامل اجتماعی اقتصادی بیمار و پرسش نامه وضعیت امنیت غذایی خانوار USDA بررسی شدند. تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار های SPSS و Stata11SE انجام شد.نتایج: درصد ناامنی غذایی در جمعیت مورد مطالعه 69.17% بود. بین متغیرهای داشتن کودک زیر 18 سال و سطح اقتصادی پایین با ناامنی غذایی ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (p<0.05).نتیجه گیری: با توجه به درصد بالاتر ناامنی غذایی در بیماران مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی نسبت به افراد جامعه, می توان گفت که ناامنی غذایی احتمال بروز سرطان های گوارش فوقانی را در جمعیت ایرانی افزایش می دهد. لذا, کاهش ناامنی غذایی ممکن است در کاهش بروز این نوع سرطان ها موثر باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشی مسکونی، میلاد، درستی مطلق، احمدرضا، حسینی، مصطفی، زنده دل، کاظم، کاشانی، آروین، عزیزی، سمانه، و صفرپور، محجوبه. (1392). شیوع ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی موثر در بیماران مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 56(1)، 56-61. SID. https://sid.ir/paper/476438/fa

    Vancouver: کپی

    دانشی مسکونی میلاد، درستی مطلق احمدرضا، حسینی مصطفی، زنده دل کاظم، کاشانی آروین، عزیزی سمانه، صفرپور محجوبه. شیوع ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی موثر در بیماران مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1392؛56(1):56-61. Available from: https://sid.ir/paper/476438/fa

    IEEE: کپی

    میلاد دانشی مسکونی، احمدرضا درستی مطلق، مصطفی حسینی، کاظم زنده دل، آروین کاشانی، سمانه عزیزی، و محجوبه صفرپور، “شیوع ناامنی غذایی و برخی عوامل اجتماعی اقتصادی موثر در بیماران مبتلا به سرطان های گوارش فوقانی،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 56، no. 1، pp. 56–61، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/476438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button