مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

788
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

254
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر گلایکه شدن پروتئین ها؛ نگاهی بر ترمودینامیک و تشکیل ساختار فیبریلی در آلبومین سرم انسانی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 مجاورت زمان دار قندها با پروتئین ها باعث گلایکه شدن غیر آنزیمی شده و موجب ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی در پروتئین ها می شود. فرایند گلایکه شده پروتئین ها به بروز اختلالات زیادی از جمله بیماری های عصبی, کبدی, کلیوی و نیز پیری منجر می شود؛ به همین سبب تجمعات پروتئینی غیر محلول ناشی از فرایند گلایکه شدن, از نشانه های تشخیصی بیماری های مربوط محسوب می گردد. در این مقاله, تغییرات ساختاری ایجاد شده در آلبومین سرم انسانی در اثر گلایکه شدن با استفاده از روش های گوناگون مانند گرماسنجی روبش دمایی (DSC), طیف سنجی های مرئی و نامرئی؛ دورنگ نمایی چرخشی (CD) و فلورسانس مورد مطالعه قرار گرفته است. اتصال گلوکز با آلبومین سرم انسانی باعث بروز تغییر در ساختارهای دوم و سوم و ایجاد دمین های انرژتیک جدید به صورت وابسته به غلظت گلوکز می گردد. در صورت مجاورت آلبومین سرم انسانی با گلوکز و سایر قندها در مدت های طولانی (20 هفته), به مرور مقدار مارپیچ های آلفا کاهش یافته و صفحات بتا افزایش می یابد. این فرایند در نهایت منجر به شکل گیری ساختارهای شبه آمیلوئیدی و فیبریلی می شود که توسط میکروسکوب الکترونی مورد عکسبرداری قرار گرفته است. در میان قندها, ریبوز بیشترین اثر و گلوکز کمترین اثر را در فیبریل زایی ایفا می نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی موحدی، علی اکبر، حبیبی رضایی، مهران، بهلولی، موسی، ستاراحمدی، نغمه، محمدی نژاد، احمد، دامانلو، مسعود، و تقوی، فرشته. (1390). مروری بر گلایکه شدن پروتئین ها؛ نگاهی بر ترمودینامیک و تشکیل ساختار فیبریلی در آلبومین سرم انسانی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 11(1 (پیاپی 41))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/478153/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی موحدی علی اکبر، حبیبی رضایی مهران، بهلولی موسی، ستاراحمدی نغمه، محمدی نژاد احمد، دامانلو مسعود، تقوی فرشته. مروری بر گلایکه شدن پروتئین ها؛ نگاهی بر ترمودینامیک و تشکیل ساختار فیبریلی در آلبومین سرم انسانی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛11(1 (پیاپی 41)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/478153/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر موسوی موحدی، مهران حبیبی رضایی، موسی بهلولی، نغمه ستاراحمدی، احمد محمدی نژاد، مسعود دامانلو، و فرشته تقوی، “مروری بر گلایکه شدن پروتئین ها؛ نگاهی بر ترمودینامیک و تشکیل ساختار فیبریلی در آلبومین سرم انسانی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 11، no. 1 (پیاپی 41)، pp. 1–13، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/478153/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button