مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی (گزارش مورد)

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 132

چکیده

 سابقه و هدف: بوتولیسم بیماری مهلکی است که از طریق توکسین بوتولینوم تولید شده توسط باکتری بی هوازی, گرم مثبت و اسپوردار کلستریدیوم بوتولینوم که به وفور در طبیعت یافت می شود, ایجاد می گردد. در این مقاله, بوتولیسم غذایی ایجاد شده در 2 نفر از اعضای یک خانواده به علت مصرف پنیر محلی شرح داده شده است.مواد و روش ها: بیماران با علایم مشابه ضعف عضلانی شدید, پتوز و اختلال در بلع به مرکز درمانی مراجعه نمودند. تشخیص اولیه میاستنی گراویس بود اما پس از درمان دارویی صورت گرفته, هیچ گونه بهبودی در بیماران مشاهده نشد. در نهایت پنیر محلی مصرفی توسط بیماران, به بخش میکروب شناسی انستیتو پاستور ایران ارسال و بیماران به بیمارستان لقمان در تهران جهت معاینات دقیق تر اعزام شدند. تشخیص توکسین بوتولیسم به روش تزریق به موش و با مجاور سازی با آنتی توکسین های اختصاصی تیپ های A,B  و E انجام شد.یافته ها: پس از انجام آزمایشات اختصاصی توکسین بوتولینوم تیپ A در نمونه پنیر محلی شناسایی گردید و علت بروز بیماری در خانواده مذکور, بیماری بوتولیسم ناشی از مصرف پنیر کیسه ای آلوده به توکسین A کلستریدیوم بوتولینوم تشخیص داده شد. پس از درمان با آنتی توکسین, بیماران به طور کامل بهبود یافتند.استنتاج: تشخیص دقیق بوتولیسم بر اساس علایم بالینی بیمار و کسب اطلاعات در مورد غذای مصرفی بیمار طی 3 الی 5 روز پیش از شروع علایم می باشد. تشخیص دقیق و به موقع بوتولیسم نقش حیاتی در درمان بیماران و نجات جان آن ها دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهچراغی، فرشته، نوبری، سامان، وحدانی، پرویز، مجدیان، جلال، و اصلانی، محمدمهدی. (1391). وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی (گزارش مورد). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 22(96)، 127-132. SID. https://sid.ir/paper/483355/fa

    Vancouver: کپی

    شاهچراغی فرشته، نوبری سامان، وحدانی پرویز، مجدیان جلال، اصلانی محمدمهدی. وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی (گزارش مورد). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1391؛22(96):127-132. Available from: https://sid.ir/paper/483355/fa

    IEEE: کپی

    فرشته شاهچراغی، سامان نوبری، پرویز وحدانی، جلال مجدیان، و محمدمهدی اصلانی، “وقوع بیماری بوتولیسم تیپ A در میان اعضای یک خانواده به دنبال مصرف پنیر محلی (گزارش مورد)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 22، no. 96، pp. 127–132، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/483355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button