Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

574
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

141
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محیط های نگه داری دندان بر روی استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 17

چکیده

 زمینه: در ارتودنسی, باندینگ برای توصیف اتصال براکت به سطوح دندانی توسط رزین باندینگ ها به کار می رود. عوامل متفاوتی در استحکام باند براکت ها دخالت دارند که یکی از آن ها محیط نگه دارنده است.هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر محیط های نگه داری دندان بر روی استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی در محیط آزمایشگاهی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1390 بر روی 105 دندان آسیای کوچک انسانی سالم انجام شد که سه ماه در داخل مواد نگه دارنده ای مانند آب مقطر, فرمالین %10, کلرامین 0.5%T, تیمول %0.2, اتانول %70, محلول نمکی ایزوتونیک و هیپوکلریت سدیم %5.25 در دمای محیط نگه داری شده بودند. سطح باکال دندان ها 30 ثانیه با اسید فسفریک %37 آماده سازی و سپس 15 ثانیه با آب شستشو داده شد. سپس براکت هایی از جنس فولاد ضد زنگ Dent arum) با 0.018 slot اینچ) توسط کامپوزیت و باندینگ (3M) TransbondXT در مرکز هندسی سطح باکال و عمود بر محور طولی دندان ها نصب شد. استحکام باند برشی با دستگاه Universal testing با سرعت 1 میلی متر بر دقیقه بررسی شد و داده ها با آزمون های آماری توکی , آنوا, واریانس یک طرفه و روش های ان پیر(غیر پارامتریک) تحلیل شدند.یافته ها: بیش ترین میانگین استحکام باند برشی (20.95 مگاپاسکال) در کلرامین 0.5%T و کم ترین (13.08 مگاپاسکال) در فرمالین %10 و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. طبق آزمون آماری توکی نمونه های نگه داری شده در الکل %70 و تیمول %0.2 با هیچ یک از گروه ها تفاوت معنی دار آماری نداشتند. نمونه های داخل کلرامین 0.5%T از نظر استحکام باند برشی با نمونه های نگه داری شده در فرمالین %10 و محلول نمکی ایزوتونیک تفاوت آماری معنی داری را نشان دادند. نمونه های نگه داری شده داخل آب مقطر در مقایسه با نمونه های نگه داری شده داخل فرمالین %10 تفاوت آماری معنی داری را نشان دادند.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها, تنها نمونه های نگه داری شده در کلرامین 0.5%T نسبت به نمونه های شاهد (آب مقطر) استحکام قابل قبولی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح زاده، فرنوش، طیبی، علی، ناصح، رویا، بهرامی، ارشد، و قاسمی، شیرین. (1391). اثر محیط های نگه داری دندان بر روی استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 16(4 (پیاپی 65))، 13-17. SID. https://sid.ir/paper/483732/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح زاده فرنوش، طیبی علی، ناصح رویا، بهرامی ارشد، قاسمی شیرین. اثر محیط های نگه داری دندان بر روی استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1391؛16(4 (پیاپی 65)):13-17. Available from: https://sid.ir/paper/483732/fa

    IEEE: کپی

    فرنوش فلاح زاده، علی طیبی، رویا ناصح، ارشد بهرامی، و شیرین قاسمی، “اثر محیط های نگه داری دندان بر روی استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 16، no. 4 (پیاپی 65)، pp. 13–17، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/483732/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا