مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقايسه استحكام باند برشي براكت هاي ارتودنسي با سه نوع كامپوزيت ايده آل ماكو، هليومولار و Z250

صفحات

 صفحه شروع 194 | صفحه پایان 199

چکیده

 سابقه و هدف: عواملی چون ترکیبات ادهزیو و کامپوزیت می توانند بر استحکام باند مینا و براکت و ارتقا روش های ارتودنسی نقش به سزایی داشته باشند. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی استحکام باند براکت ارتودنسی با استفاده از سمان های مختلف لایت کیور انجام گرفت. مواد و روش ها: این تحقیق به روش تجربی آزمایشگاهی با استفاده از 30 عدد دندان پرمولر سالم انسان که ریشه آن ها کاملا تشکیل شده و فاقد پوسیدگی, ترمیم و سایش بودند در لابراتوار دانشکده دندانپزشکی شهید صدوقی یزد انجام گرفت. دندان ها پس از تمیز شدن با دستگاه جرم گیری اولتراسونیک جهت کنترل عفونت به مدت 10 دقیقه در محلول 1% هیپوکلریت سدیم قرار گرفتند سپس به طور تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند.گروه اول به وسیله کامپوزیت ایده آل ماکو ساخت ایران, گروه دوم با کامپوزیت Z250 کارخانه M 3 ساخت آمریکا و گروه سوم توسط کامپوزیت هلیومولار کارخانه ایو کلار آلمان با توجه به دستورالعمل کارخانه براکت گذاری شدند. سپس ریشه دندان ها در داخل استوانه فلزی تو خالی به قطر cm 5.2 و ارتفاع cm 3 محتوی آکریل طوری مانت شده, تا mm 1 زیر CEJ در داخل آکریل قرار گرفتند. سپس عمل چرخه حرارتی بین درجه های 5 ± 2° C, 55 ± 2c°C به میزان 500 سیکل انجام گرفت و بعد از آن نمونه ها تحت آزمایش استحکام باند برشی توسط دستگاه اینسترون و با سرعت کراس هد min/mm 1 در جهت اکلوزوجینجوالی تا نقطه شکست بار گذاری شدند. نیروی شکست به دست آمده بر حسب مگا پاسکال محاسبه گردید و داده ها با نرم افزار SPSS تحت ویندوز و با استفاده از آنالیز واریانس ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: میانگین استحکام باند کامپوزیت 3M, 19.84±5.19MPa, کامپوزیت ایده آل ماکو, 19.52 ±4.36 MPa و کامپوزیت هلیومولار, MPa 17.04 ±3.53 به دست آمد که هیچ گونه اختلاف معنی داری بین گروه های آزمایش مشاهده نشد.نتیجه گیری: ضمن ضرورت مطالعات بیشتر در مورد کامپوزیت ایده آل ماکو استفاده از آن به علت استحکام باند بالا در براکت گذاری توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوری، عبدالرحیم، دانش کاظمی، علیرضا، و پیری اردکانی، مصطفی. (1385). مقايسه استحكام باند برشي براكت هاي ارتودنسي با سه نوع كامپوزيت ايده آل ماكو، هليومولار و Z250. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 24(2 (پی در پی 68))، 194-199. SID. https://sid.ir/paper/22066/fa

    Vancouver: کپی

    داوری عبدالرحیم، دانش کاظمی علیرضا، پیری اردکانی مصطفی. مقايسه استحكام باند برشي براكت هاي ارتودنسي با سه نوع كامپوزيت ايده آل ماكو، هليومولار و Z250. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1385؛24(2 (پی در پی 68)):194-199. Available from: https://sid.ir/paper/22066/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحیم داوری، علیرضا دانش کاظمی، و مصطفی پیری اردکانی، “مقايسه استحكام باند برشي براكت هاي ارتودنسي با سه نوع كامپوزيت ايده آل ماكو، هليومولار و Z250،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 24، no. 2 (پی در پی 68)، pp. 194–199، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/22066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button