مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,197
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر پرتو تابی اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی، آویشن شیرازی، مرزه و بادرنجبویه

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 269

چکیده

پرتو گاما می تواند به عنوان یک روش موثر برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات مختلف کشاورزی از طریق کاهش بار میکروبی و ضدعفونی آنها بدون تاثیر سوء مورد استفاده قرار گیرد. این تاثیر مربوط به حذف یا کاهش میکروارگانیسم های بیماری زا, حشرات و پارازیت های مختلف می باشد. در این تحقیق, تاثیر پرتوتابی با اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی (Mentha piperita), مرزه (Satureja hortensis), بادرنجبویه (Melissa officinalis) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق که به صورت طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شده است برگ های گیاهان با چشمه کبالت-60 (Co60) با دوزهای 3, 7, 10 و 15 کیلوگری پرتودهی شدند سپس میزان کل میکروارگانیسم ها, باکتری های کولیفرمی وکپک مخمر بررسی شد. نتایج نشان داد که پرتو گاما باعث کاهش بار میکروبی نمونه های گیاهی مورد بررسی شده بود. در این تحقیق دوز 15 کیلوگری بیشترین کاهش بار میکروبی را داشت و بیشترین بار میکروبی مربوط به تیمار شاهد بود. هم چنین نتایج نشان داد که نعنا فلفلی و آویشن شیرازی به ترتیب بیشترین و کمترین بار میکروبی را داشتند. نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که پرتو گاما به عنوان یک روش ضدعفونی مهم جهت کاهش بار میکروبی گیاهان دارویی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ولی اصیل، راضیه، عزیزی، مجید، بحرینی، معصومه، و روشن، وحید. (1393). مطالعه تاثیر پرتو تابی اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی, آویشن شیرازی, مرزه و بادرنجبویه. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(13)، 261-269. SID. https://sid.ir/paper/485506/fa

    Vancouver: کپی

    ولی اصیل راضیه، عزیزی مجید، بحرینی معصومه، روشن وحید. مطالعه تاثیر پرتو تابی اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی, آویشن شیرازی, مرزه و بادرنجبویه. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(13):261-269. Available from: https://sid.ir/paper/485506/fa

    IEEE: کپی

    راضیه ولی اصیل، مجید عزیزی، معصومه بحرینی، و وحید روشن، “مطالعه تاثیر پرتو تابی اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی, آویشن شیرازی, مرزه و بادرنجبویه،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 13، pp. 261–269، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/485506/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button