مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات ترکیبات اسانس گیاهان دارویی و خوراکی که با اشعه گاما ضدعفونی می شوند

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 76

چکیده

 مقدمه: یکی از معضلات استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی, آلودگی های میکروبی و قارچی آن هاست که برای حل این مشکل امروزه از اشعه گاما به عنوان ضدعفونی کردن این گیاهان استفاده می شود. با توجه به این که گیاهان حاوی تعداد زیادی ماده شیمیایی هستند, احتمال تغییر و تحول آن ها با تاباندن اشعه گاما امکان  پذیر است. در صورت چنین تحولی می توان انتظار داشت که با این تغییرات, در خواص دارویی آن ها تغییراتی حاصل شود و ممکن است در آن ها مواد سمی, سرطان زا, محرک و نظایر آن ایجاد شود.هدف: در این پژوهش ده گیاه دارویی و خوراکی؛ نعناع قمی, نعناع فلفلی, گشنیز, رازیانه, زنجفیل, زیره سیاه, زیره سبز, بادرنجبویه, آویشن باغی و آویشن شیرازی که حاوی اسانس هستند, بررسی شدند.روش بررسی: اسانس حاصل از بخش های مورد استفاده دارویی از گیاهان هدف, قبل و بعد از تابش اشعه گاما مورد آنالیز GC, GC/MS و سپس شناسایی ترکیبات اسانس قرار گرفتند و تغییرات حاصله بررسی گردیدند.نتایج: نتایج نشان دادند که در شدت هایی از تابش اشعه گاما, از بین ده گیاه مورد آزمایش, اسانس گیاه گشنیز دستخوش تغییرات فاحش گشته است.نتیجه گیری: نتیجه این تحقیق فرضیه موجود در زمینه احتمال تغییر ترکیبات در اثر تابش اشعه گاما را تایید کرد و موضوع آن می تواند در سطح جهان به صورت هشداری, عواقب احتمالی برای انسان ها را به صدا درآورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی سورمقی، محمدحسین، امین، غلامرضا، زاهدی، حمیرا، و کوچصفهانی، هاله. (1386). بررسی تغییرات ترکیبات اسانس گیاهان دارویی و خوراکی که با اشعه گاما ضدعفونی می شوند. گیاهان دارویی، 6(22)، 71-76. SID. https://sid.ir/paper/15432/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی سورمقی محمدحسین، امین غلامرضا، زاهدی حمیرا، کوچصفهانی هاله. بررسی تغییرات ترکیبات اسانس گیاهان دارویی و خوراکی که با اشعه گاما ضدعفونی می شوند. گیاهان دارویی[Internet]. 1386؛6(22):71-76. Available from: https://sid.ir/paper/15432/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین صالحی سورمقی، غلامرضا امین، حمیرا زاهدی، و هاله کوچصفهانی، “بررسی تغییرات ترکیبات اسانس گیاهان دارویی و خوراکی که با اشعه گاما ضدعفونی می شوند،” گیاهان دارویی، vol. 6، no. 22، pp. 71–76، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15432/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button