Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,223
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

234
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات محلول پاشی کلسیم و بور بر کیفیت میوه گلابی آسیایی رقم KS10

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

 کلسیم و بور به عنوان عناصر مهم تغذیه ای نقش های ویژه ای را در فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه و میوه بازی می کنند, که می توان به استحکام دیواره سلولی و مشارکت در برخی از متابولیسم های سلولی اشاره کرد. با توجه به اهمیت این دو عنصر, در این تحقیق اثر محلول پاشی با غلظت های مختلف کلریدکلسیم (صفر, 5 و 7 در هزار) و اسید بوریک (صفر و 5 در هزار) در مرحله قبل از برداشت (در طی فصل رشد) روی میوه رقم ‘KS10’گلابی آسیایی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کلسیم و بور باعث بهبود صفات فیزیکی و شیمیایی میوه می شوند. تحت تاثیر تیمارها, در زمان برداشت سفتی میوه افزایش یافت و سرعت افزایش مواد جامد محلول کاهش یافت. اگرچه سه ماه پس از نگهداری میوه ها در سردخانه سفتی میوه در تمامی تیمارها کاهش یافت, ولی میوه هایی که بیشترین میزان کلسیم و بور را دریافت کرده اند کمترین میزان نرم شدن بافت را نشان دادند. کاهش مقدار فنل کل در مدت انبارداری در میوه های تیمار شده کمترین مقدار بود, در حالی که میوه های شاهد بیشترین کاهش فنل کل را نشان دادند. بیشترین و کمترین میزان فعالیت پلی فنل اکسیداز به ترتیب در میوه های شاهد و تیمار شده به دست آمد. نتایج این آزمایش نشان داد که میوه های محلول پاشی شده کیفیت و عمر انباری بالاتری نسبت به میوه های شاهد داشتند و علائم قهوه ای شدن نسبتا کمتری را نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلج، کبری، احمدی، نوراله، و سوری، محمدکاظم. (1393). اثرات محلول پاشی کلسیم و بور بر کیفیت میوه گلابی آسیایی رقم KS10. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(14)، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/485507/fa

    Vancouver: کپی

    خلج کبری، احمدی نوراله، سوری محمدکاظم. اثرات محلول پاشی کلسیم و بور بر کیفیت میوه گلابی آسیایی رقم KS10. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(14):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/485507/fa

    IEEE: کپی

    کبری خلج، نوراله احمدی، و محمدکاظم سوری، “اثرات محلول پاشی کلسیم و بور بر کیفیت میوه گلابی آسیایی رقم KS10،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 14، pp. 89–96، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/485507/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا