مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

749
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارگونومیک طرح جدید پوست کن دستی بر اساس روش الکترومیوگرافی

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 67

چکیده

 زمینه و هدف: ابزارهای دستی طیف وسیعی از محصولاتی را شامل می شوند که تطابق آن ها با ساختار فیزیکی و آناتومی دست در ایمنی و سلامتی تاثیرگذار می باشند. پژوهش حاضر طرح جدیدی از پوست کن مورد استفاده در آشپزخانه را ارائه می کند تا ویژگی هایی از جمله حفظ حالت طبیعی مچ, تقلیل میزان فشار و در نهایت کاهش فعالیت عضلات را با خود به همراه داشته باشد.روش بررسی: هفتاد آزمایش با شرکت ده داوطلب زن با بکارگیری شش مدل از پوست کن به همراه یک مدل طراحی شده به انجام رسید. الکترومیوگرافی سطحی عضلات دو سر بازو, سه سر بازو و خم کننده سطحی انگشتان دست راست از شروع تا پایان آزمایش ثبت گردید. فعالیت الکترومیوگرافی 80% حداکثر نیروی ارادی هر عضله ثبت و اندازه گیری شد و جهت نرمال سازی داده های الکترومیوگرافی هنگام تحلیل داده های آزمایش اصلی, مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: بر اساس نتایج الکترومیوگرافی, میانگین فعالیت عضلات دو سر و سه سر بازو در پوست کن طراحی شده, کمترین مقدار را به خود اختصاص داد. تفاوت های مشاهده شده بین فعالیت EMG عضلات سه سر بازو و خم کننده انگشتان و به طور کلی در مجموع عضلات یاد شده, در هفت پوست کن مورد بررسی, معنی دار نشان داده شد.نتیجه گیری: با استفاده از شاخص های الکترومیوگرافی می توان به خوبی کارکرد مدل های مختلف یک محصول را ارزیابی کرد. تفاوت در میانگین فعالیت عضلات دلالت بر تاثیرگذاری شکل, فرم و نوع پوست کن در تعامل با دست دارد. در استفاده از پوست کن ضمن وارد شدن بیشترین نیرو بر انگشتان, انتقال نیرو, وظیفه نگهداری و چنگش نیز به عهده انگشتان می باشد, لذا ملاحظات ارگونومی در طراحی پوست کن می تواند در میزان فعالیت عضلات مرتبط با انگشتان تاثیرگذار باشد. نتیجه پژوهش حاضر با تحقیقات مشابه در مطالعات پیشین تطابق دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلینی ممقانی، ناصر، بختیاری، امیرهوشنگ، سوان، اوین، و صادقی نایینی، حسن. (1391). ارزیابی ارگونومیک طرح جدید پوست کن دستی بر اساس روش الکترومیوگرافی. سلامت کار ایران، 9(2)، 59-67. SID. https://sid.ir/paper/488083/fa

    Vancouver: کپی

    کلینی ممقانی ناصر، بختیاری امیرهوشنگ، سوان اوین، صادقی نایینی حسن. ارزیابی ارگونومیک طرح جدید پوست کن دستی بر اساس روش الکترومیوگرافی. سلامت کار ایران[Internet]. 1391؛9(2):59-67. Available from: https://sid.ir/paper/488083/fa

    IEEE: کپی

    ناصر کلینی ممقانی، امیرهوشنگ بختیاری، اوین سوان، و حسن صادقی نایینی، “ارزیابی ارگونومیک طرح جدید پوست کن دستی بر اساس روش الکترومیوگرافی،” سلامت کار ایران، vol. 9، no. 2، pp. 59–67، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488083/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button