Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,526
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روزه بر روی درد

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 56

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 تمامی دستورات الهی منجمله روزه داری در جهت سلامت نفس و جسم انسان می باشد. بر این اساس، در این پژوهش، مقاومت انسان به هنگام روزه در مقابل درد مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق بر روی 55 دانشجوی پسر دانشکده علوم توانبخشی ایران که بطور تصادفی انتخاب شده بودند، قبل، ابتداء میانه و انتهای ماه مبارک رمضان و پس از آن صورت گرفت. از این قرار که در دو حالت روزه داری و بدون روزه آستانه درد ایسکمی بازویی، مورد بررسی قرار گرفته، نتایج حاصل با هم مقایسه گردید. بر اساس نتایج بدست آمده، در نیمه اول ماه رمضان آستانه درد، پایین تر از نیمه دوم آن می باشد. و فرد سریع تر به درد پاسخ می دهد. در حالیکه هر چه به انتهای ماه رمضان نزدیک می شویم، زمان پاسخگویی به درد و یا به عبارت دیگر آستانه درد، افزایش می یابد. افزایش آستانه درد در این هنگام تقریبا مشابه زمانی است که فرد در حالت غیر روزه بسر می برد. روزه بعنوان یکی از احکام الهی موجب مقاومت انسان در مقابل نیازهای فیزیولوژیکی وی گشته و منجر به سلامت جسمی و روانی او می گردد. در حقیقت به هنگام روزه داری، بدن انسان در طی یک دوره طولانی به جای استفاده از مواد غذایی خارجی، نیازهای خود را از طریق ذخایر درونی تامین می نماید و این امر به مرور زمان در طی یک ماه، چنان موجب ثبات محیط داخلی بدن می گردد که تفاوت چندانی با زمان عدم روزه داری نمی کند، به همین دلیل تاثیرات روزه در ابتدای ماه رمضان، نسبت به انتهای آن تفاوت می کند، و در واقع در پایان این ماه، مقاومت انسان به حداکثر خود می رسد، زیرا بدن کم کم خود را با شرایط جدید وفق می دهد. این امر به عنوان مثال در مورد تامین گلوکز از طریق گلوکونئوژنز، افزایش ترشح هورمون های رشد، گلوکاگون و کورتیزول مشاهده می گردد. همچنین از آنجایی که به هنگام گرسنگی ترشح اپی نفرین از غدد آدرنال در اثر تحریک سیستم عصبی سمپاتیک افزایش می یابد. علاوه بر افزایش بیشتر گلوکز از طریق کبد، این امر می تواند منجر به افزایش مقاومت انسان در مقابل عوامل استرس زا نظیر درد گردد. بطوریکه در این پژوهش به نظر می رسد که هر چه به انتهای ماه مبارک رمضان نزدیک می شویم به علت افزایش مقاومت انسان، تحمل فرد نسبت به درد نیز بیشتر می گردد. اگر چه در این رابطه تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحی عزیزی، مهتاب. (1380). تاثیر روزه بر روی درد. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت))، 56-56. SID. https://sid.ir/paper/488581/fa

    Vancouver: کپی

    روحی عزیزی مهتاب. تاثیر روزه بر روی درد. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1380؛3((ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)):56-56. Available from: https://sid.ir/paper/488581/fa

    IEEE: کپی

    مهتاب روحی عزیزی، “تاثیر روزه بر روی درد،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 3، no. (ویژه نامه خلاصه مقالات کنگره روزه داری و سلامت)، pp. 56–56، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488581/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا