مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

122
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی تفرق ژن عطر در برنج و انتخاب مولکولی برای آن

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 71

چکیده

 برنج غذای اصلی مردم ایران بوده و عطر و طعم یکی از صفات مهمی است که نقش اساسی در بازارپسندی و قیمت برنج دارد. در این تحقیق, وراثت عطر و طعم برنج در نسل F2 حاصل از تلاقی رقم معطر سنگ طارم با هر یک از ارقام غیرمعطر ندا و نعمت مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه, علاوه بر ارزیابی فنوتیپی بر اساس آزمون قلیایی از نمونه های برگی, ارزیابی ژنوتیپی نیز بر اساس نشانگر عطر انجام گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده, ارزیابی فنوتیپی در جمعیت های در حال تفکیک F2 نسبت تفرق3 :1 (غیرمعطر: معطر) را نشان داد. در ارزیابی مولکولی نیز نسبت تفرق 1:2:1 (معطر: هتروزیگوت: غیرمعطر) با استفاده از نشانگر عطر مشاهده گردید. این نتایج نشان دهنده تک ژنی و مغلوب بودن ژن عطر در رقم سنگ طارم می باشد. هم چنین, از انتخاب به کمک نشانگر برای شناسایی بوته های معطر خالص در جمعیت های F2 استفاده گردید. بدین ترتیب که پس از انتخاب تک بوته های برتر از نظر فنوتیپی, در سطح مولکولی به غربالگری و انتخاب تک بوته های معطر خالص در جمعیت های مذکور اقدام شد و گیاهان هموزیگوت برای ژن عطر با ویژگی های خوب زراعی شناسایی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیانی، غفار. (1391). الگوی تفرق ژن عطر در برنج و انتخاب مولکولی برای آن. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 2(6)، 65-71. SID. https://sid.ir/paper/490114/fa

    Vancouver: کپی

    کیانی غفار. الگوی تفرق ژن عطر در برنج و انتخاب مولکولی برای آن. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1391؛2(6):65-71. Available from: https://sid.ir/paper/490114/fa

    IEEE: کپی

    غفار کیانی، “الگوی تفرق ژن عطر در برنج و انتخاب مولکولی برای آن،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 2، no. 6، pp. 65–71، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490114/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button