مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,877
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

951
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فیتوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه علف مار استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 17

چکیده

 زمینه: علف مار (Capparis spinosa L) گیاهی متعلق به تیره کبریان است که بخش هوایی آن به عنوان ادویه و ترشی در طب سنتی جهت درمان روماتیسم, امراض کبدی و نقرس استفاده شده است.هدف: مطالعه به منظور تعیین خواص آنتی اکسیدانی و فیتوشیمیایی گیاه علف مار رشد یافته در استان خوزستان انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1392 در آزمایشگاه تحقیقات زیست شناسی دانشگاه لرستان انجام شد. پس از تهیه و جمع آوری گیاه و خشک کردن آن در سایه, عصاره های متانولی به روش خیساندن تهیه شد. برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل و بتاکاروتن-لینولئیک اسید استفاده شد. ترکیبب های فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب با استفاده از شاهدهای گالیک اسید و کوئرسیتین اندازه گیری شدند. داده ها با نرم افزار مینی تاب و آزمون دانت تحلیل شدند.یافته ها: بیش ترین مقدار فعالیت به دام اندازی رادیکال آزاد در روش 2 و 2 دی فنیل پیکریل هیدرازیل در عصاره ساقه (IC50=6.86 میکروگرم بر میلی لیتر) و کم ترین مقدار آن در برگ (IC50=4.83 میکروگرم بر میلی لیتر) مشاهده شد. بیش ترین فعالیت آنتی اکسیدانی در روش بتاکاروتن- لینولئیک اسید مربوط به عصاره برگ با میزان %82.57 و کم ترین در میوه با %44.67 بود, بیش ترین میزان فنول و فلاونوئید در عصاره برگ به ترنیب با مقادیر 28.73 و 5.87 میلی گرم بر گرم مشاهده شد.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها و خواص آنتی اکسیدانی بالای گیاه علف مار, می توان از این گیاه در صنایع غذایی و دارویی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راشدی، هانیه، امیری، حمزه، و قارزی، احمد. (1393). بررسی فیتوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه علف مار استان خوزستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 18(6 (پی در پی 77))، 11-17. SID. https://sid.ir/paper/49170/fa

    Vancouver: کپی

    راشدی هانیه، امیری حمزه، قارزی احمد. بررسی فیتوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه علف مار استان خوزستان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1393؛18(6 (پی در پی 77)):11-17. Available from: https://sid.ir/paper/49170/fa

    IEEE: کپی

    هانیه راشدی، حمزه امیری، و احمد قارزی، “بررسی فیتوشیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی گیاه علف مار استان خوزستان،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 18، no. 6 (پی در پی 77)، pp. 11–17، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/49170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button