مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

770
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 267

چکیده

 سابقه و هدف: الگوی بروز انواع مختلف سرطان در بین جمعیت های مختلف متفاوت بوده و با عواملی نظیر مسائل شغلی, اجتماعی, فرهنگی, نژادی, جغرافیایی و تغذیه ای در ارتباط می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه بر اساس داده های موجود از مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان شهدای تجریش و پرسشنامه استاندارد PG –SGA انجام شد. داده های موجود شامل 300 بیمار مراجعه کننده به بخش آنکولوژی بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389 می باشد. در خصوص متغیرهای کمی پژوهش از آزمون ها ANOVA یک طرفه و در خصوص متغیرهای کیفی از آزمون کای دو استفاده شده است و در نرم افزار SPSS 16 آنالیز شدند.یافته ها: شیوع سوء تغذیه انرژی - پروتئین خفیف تا متوسط و سوء تغذیه شدید در بیماران سرطانی بر مبنای شاخص SGA به ترتیب معادل 30 و 23 درصد بود بالاترین درصد شیوع سوء تغذیه مربوط به بدخیمی های دستگاه گوارش و بالاترین درصد وضعیت تغذیه نرمال مربوط به بدخیمی های پستان می باشد. رابطه بین نوع سرطان و سن با شیوع سوء تغذیه از نظر آماری معنی دار می باشد (به ترتیب P<0.001, P<0.004) رابطه آماری معنی داری بین شیوع سوء تغذیه انرژی - پروتئین در بیماران سرطانی با جنس, سطح تحصیلات, نوع بیمه, وضعیت اشتغال, وضعیت منابع درآمدی, نحوه درمان مشاهده نشد.نتیجه گیری: در بیماران سرطانی سوء تغذیه انرژی - پروتئین به طور قابل ملاحظه ای شایع است. بررسی مداوم وضعیت تغذیه بیماران مبتلا به سرطان و عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر آن در تمام طول دوره درمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین در پیشگیری از روند ایجاد سوء تغذیه, بهبود و ارتقای روند درمان و در بهبود کیفیت زندگی این بیماران می تواند نقش موثر داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سروریان، راضیه، خوشنویس، نسرین، امیری، زهره، حقیقیان رودسری، آرزو، و رشیدی، آرش. (1392). بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 261-267. SID. https://sid.ir/paper/492710/fa

    Vancouver: کپی

    سروریان راضیه، خوشنویس نسرین، امیری زهره، حقیقیان رودسری آرزو، رشیدی آرش. بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):261-267. Available from: https://sid.ir/paper/492710/fa

    IEEE: کپی

    راضیه سروریان، نسرین خوشنویس، زهره امیری، آرزو حقیقیان رودسری، و آرش رشیدی، “بررسی شیوع سوء تغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی و اقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال 1389،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 261–267، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button