مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کودهای آلی و نیتروژن بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و کیفیت نانوایی گندم رقم الوند

صفحات

 صفحه شروع 179 | صفحه پایان 197

کلیدواژه

چکیده

 نان در جیره غذایی مردم ایران نقش عمده ای دارد. یکی از عامل های مهم و موثر بر کیفیت نان, کیفیت آرد گندم می باشد. در این تحقیق, اثر کودهای آلی و نیتروژن بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و کیفیت نانوایی گندم (.Triticum aestivum L) رقم الوند مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی های فیزیکی دانه, ویژگی های کیفی آرد و برخی از ویژگی های کیفی نان در هر تیمار اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که وزن هکتولیتر دانه, وزن هزار دانه, غلظت پروتئین خام و گلوتن مرطوب آرد, حجم رسوب زلنی و عدد پلشنگ آرد و حجم و ارتفاع نان گندم با مصرف کود اوره افزایش یافت (p£0.05) ولی چگالی جسمی دانه گندم تغییر معنی داری نکرد. مصرف هر سه کود آلی (لجن فاضلاب, کمپوست زباله شهری و کود دامی) با و بدون کود اوره, وزن هزار دانه, مقدار گلوتن مرطوب و پروتئین خام آرد و حجم نان را نسبت به شاهد افزایش داد. حجم رسوب زلنی با مصرف لجن فاضلاب و کمپوست زباله شهری نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت ولی با مصرف کود دامی تغییر معنی داری (p£0.05) نکرد. مصرف هر سه کود آلی بدون اوره, اثر معنی داری (p£0.05) بر وزن هکتولیتر دانه نداشت ولی تلفیق آنها با اوره وزن هکتولیتر دانه را افزایش داد. مصرف کود دامی با و بدون کود اوره و مصرف لجن فاضلاب و کمپوست زباله شهری بدون کود اوره, عدد پلشنگ را نسبت به شاهد افزایش داد. به طور کلی, برای افزایش کیفیت آرد گندم, تلفیق 30 و 60 تن کود دامی یا کمپوست زباله شهری یا لجن فاضلاب با 150 کیلوگرم اوره در هکتار در شرایط مشابه می تواند توصیه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظم زاده، مژگان، پیغمبردوست، سیدهادی، و نجفی، نصرت اله. (1392). اثر کودهای آلی و نیتروژن بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و کیفیت نانوایی گندم رقم الوند. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 23(2)، 179-197. SID. https://sid.ir/paper/495206/fa

    Vancouver: کپی

    کاظم زاده مژگان، پیغمبردوست سیدهادی، نجفی نصرت اله. اثر کودهای آلی و نیتروژن بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و کیفیت نانوایی گندم رقم الوند. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1392؛23(2):179-197. Available from: https://sid.ir/paper/495206/fa

    IEEE: کپی

    مژگان کاظم زاده، سیدهادی پیغمبردوست، و نصرت اله نجفی، “اثر کودهای آلی و نیتروژن بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و کیفیت نانوایی گندم رقم الوند،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 23، no. 2، pp. 179–197، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/495206/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button