مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

177
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی دوزهای مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر ترکیب های عطر و طعم دهنده و عمر انباری سیر صورتی (.Allium sativum L)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 با فرآیند پرتوتابی می توان ماندگاری سیر را در مدت نگهداری در انبار افزایش داد, به این منظور برای تعیین دوز مناسب پرتوتابی, سوخ های سیر صورتی رقم مازند, 30 روز پس از برداشت با دوزهای 0, 25, 50, 75, 100 و 150 گری پرتوهای الکترون سریع پرتودهی شدند. طی 8 ماه نگهداری در دو شرایط انبار سرد و غیر فنی عوامل کمی و کیفی آنها هر دو ماه یک مرتبه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد, در هر دو شرایط نگهداری, مقدار پیرووات آنزیمی, پیرووات غیر آنزیمی, افت وزنی و تغییرات رنگ, افزایش و سفتی بافت, کاهش یافت. کمترین تخریب آنزیمی ترکیب های عطر و طعم دهنده در انبار سرد و در دوزهای 50 و 75 گری مشاهده شد ولی در انبار غیر فنی بین مقادیر پیرووات آنزیمی تیمارهای شاهد و پرتوتابی شده اختلاف معنی دار مشاهده نشد. کمترین تغییرات رنگ در انبار سرد برای دوزهای 50 و 75 گری و در انبار غیر فنی برای دوزهای 75 و 100 گری مشاهده شد. بین مقادیر سفتی بافت تیمارهای پرتوتابی شده اختلاف معنی دار مشاهده نشد ولی مقدار آن در شاهد بیش از دیگر تیمارها بود. افت وزنی تیمارهای شاهد و دوز 25 گری بیش از سایر دوزهای پرتوتابی بود و دوزهای 100 و 150 گری کمترین مقدار افت وزنی را داشتند. جوانه زنی فقط در سیرچه های شاهد مشاهده شد و سوخ های پرتوتابی شده علایم جوانه زنی درونی را نشان ندادند. در مجموع دوز مناسب برای پرتوتابی سیر نگهداری شده در انبار سرد, 50 گری و در انبار غیر فنی 75 گری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیات، فریبا. (1394). ارزیابی دوزهای مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر ترکیب های عطر و طعم دهنده و عمر انباری سیر صورتی (.Allium sativum L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(17)، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/500981/fa

    Vancouver: کپی

    بیات فریبا. ارزیابی دوزهای مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر ترکیب های عطر و طعم دهنده و عمر انباری سیر صورتی (.Allium sativum L). تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(17):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/500981/fa

    IEEE: کپی

    فریبا بیات، “ارزیابی دوزهای مختلف پرتوتابی الکترون سریع بر ترکیب های عطر و طعم دهنده و عمر انباری سیر صورتی (.Allium sativum L)،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 17، pp. 71–82، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button