مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط میان میزان مصرف لبنیات و سندرم روده ی تحریک پذیر در بزرگ سالان ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 1134 | صفحه پایان 1143

چکیده

 مقدمه: رژیم غذایی به ویژه لبنیات, می تواند تغییر دهنده ی علایم و بروز اختلالات عملکردی دستگاه گوارش (FGIDs یا Functional gastrointestinal disorders) مانند سندرم روده ی تحریک پذیر (Irritable bowel syndrome یا IBS) باشد. مطالعه ی حاضر, با هدف بررسی ارتباط میزان مصرف لبنیات و شیوع IBS در بزرگ سالان ایرانی انجام شد.روش ها: این مطالعه ی مقطعی در چارچوب طرح سپاهان بود که بر روی جمعیتی 4763 نفره از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دو مرحله انجام گرفت. در مرحله ی اول و دوم, اطلاعات مربوط به دریافت های غذایی و IBS به ترتیب با استفاده از پرسش نامه های اعتبارسنجی شده ی بسامد غذایی و ROME III جمع آوری شد. بعد از تطبیق پرسش نامه هایی که اطلاعات کاملی در دو مرحله داشتند و حذف جمعیت مبتلا به عدم تحمل لاکتوز, تعداد جمعیت مورد بررسی به 2849 نفر رسید. افراد مورد مطالعه, از نظر مصرف لبنیات به سه گروه متوالی به نام سهک تقسیم شدند و نسبت شانس ابتلا به IBS در سهک ها بررسی شد.یافته ها: شیوع IBS در جمعیت مورد مطالعه, 20.7 درصد بود. در مدل خام مصرف لبنیات کم چرب و نیز پرچرب, شانس ابتلابه IBS بین سهک های مصرف لبنیات دارای تفاوت آماری معنی داری نبود. بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر, باز ارتباط معنی داری مشاهده نشد. اگر چه, روند کاهشی برای بیماری با افزایش مصرف لبنیات کم چرب (نسبت شانس 0.87 با فاصله ی اطمینان 95 درصد, 0.69-1.10) و روند افزایشی برای بیماری با افزایش مصرف لبنیات پرچرب (نسبت شانس 1.11 با فاصله ی اطمینان 95 درصد, 0.87-1.41) مشاهده شد که از نظر آماری, معنی دار نبود. میزان متوسط مصرف لبنیات, اثر محافظتی در مقابل دردهای شکمی داشت (نسبت شانس 0.79 با فاصله ی اطمینان 95 درصد (0.64-0.98).نتیجه گیری: ارتباط معنی داری بین مصرف لبنیات و شیوع IBS دیده نشد, اما میزان متوسط مصرف لبنیات, اثر محافظتی در مقابل دردهای شکمی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شعبانی کیا، نیلوفر، معمار منتظرین، سحر، صانعی، پروانه، حسن زاده کشتلی، عمار، اسماعیل زاده، احمد، فیضی، آوات، و ادیبی، پیمان. (1395). بررسی ارتباط میان میزان مصرف لبنیات و سندرم روده ی تحریک پذیر در بزرگ سالان ایرانی. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 34(400)، 1134-1143. SID. https://sid.ir/paper/50160/fa

    Vancouver: کپی

    شعبانی کیا نیلوفر، معمار منتظرین سحر، صانعی پروانه، حسن زاده کشتلی عمار، اسماعیل زاده احمد، فیضی آوات، ادیبی پیمان. بررسی ارتباط میان میزان مصرف لبنیات و سندرم روده ی تحریک پذیر در بزرگ سالان ایرانی. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1395؛34(400):1134-1143. Available from: https://sid.ir/paper/50160/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر شعبانی کیا، سحر معمار منتظرین، پروانه صانعی، عمار حسن زاده کشتلی، احمد اسماعیل زاده، آوات فیضی، و پیمان ادیبی، “بررسی ارتباط میان میزان مصرف لبنیات و سندرم روده ی تحریک پذیر در بزرگ سالان ایرانی،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 34، no. 400، pp. 1134–1143، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button