مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,065
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه استخراج لیکوپن از پوست گوجه فرنگی با کاربرد فراصوت و عدم اعمال آن به روش رویه پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 118

چکیده

 با توجه به اینکه لیکوپن از خاصیت آنتی اکسیدانی و رنگ دهندگی قوی برخوردار بوده و بدلیل وجود مقدار زیاد این رنگدانه در پوست گوجه فرنگی, در این تحقیق به امکان استخراج آن و تاثیر سه متغیر دما, زمان و نسبت حلال به نمونه بر میزان استخراج با و بدون اعمال فراصوت پرداخته شده است. جهت کاربرد امواج فراصوت از حمام آبی فراصوت و برای مقایسه نتایج از آزمایشات شاهد با کاربرد هیتر همزن مغناطیسی استفاده گردید. نقشه انجام آزمون ها نیز توسط روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر تعیین گردید. بیشترین غلظت لیکوپن استخراج شده در صورت کاربرد فراصوت 2.497 میلی گرم بر لیتر و در صورت عدم کاربرد آن 1.772 میلی گرم بر لیتر حاصل گردید. از بین متغیرهای مورد بررسی در این تحقیق مشخص گردید که دمای استخراج بیشترین تاثیر را بر میزان استخراج داشته و زمان تاثیر معنی داری بر میزان استخراج نداشته است. این نتایج در هر دو حالت با و بدون اعمال فراصوت مشاهده گردید. مقایسه غلظت لیکوپن استخراجی در شرایط بهینه, با حالت بدون اعمال فراصوت حاکی از افزایش37 درصدی در میزان استخراج است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدزاده، رحیمه، بصیری، علیرضا، و صالحی فر، مانیا. (1394). مقایسه استخراج لیکوپن از پوست گوجه فرنگی با کاربرد فراصوت و عدم اعمال آن به روش رویه پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 7(1 )، 105-118. SID. https://sid.ir/paper/502242/fa

    Vancouver: کپی

    احمدزاده رحیمه، بصیری علیرضا، صالحی فر مانیا. مقایسه استخراج لیکوپن از پوست گوجه فرنگی با کاربرد فراصوت و عدم اعمال آن به روش رویه پاسخ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1394؛7(1 ):105-118. Available from: https://sid.ir/paper/502242/fa

    IEEE: کپی

    رحیمه احمدزاده، علیرضا بصیری، و مانیا صالحی فر، “مقایسه استخراج لیکوپن از پوست گوجه فرنگی با کاربرد فراصوت و عدم اعمال آن به روش رویه پاسخ،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 7، no. 1 ، pp. 105–118، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button