مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,060
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) با استفاده از تیمارهای پوششی در انبار معمولی

صفحات

 صفحه شروع 458 | صفحه پایان 472

چکیده

 نقش انبار و پوشش میوه ها در حفظ ارزش غذایی و افزایش عمر انباری میوه پرتقال تامسون اهمیت دارد. در این پژوهش میوه پرتقال تامسون بعد از پوشش دهی (واکس پلی اتیلن, واکس براق کننده, واکس انباری, واکس Britex Ti, پاکت فریزر, قارچ کش تکتو 60 و بدون پوشش) به مدت سه ماه در انبار معمولی (دمای 12-5 سانتی گراد و رطوبت نسبی 75-85 درصد) نگهداری شد. به فاصله هر 30 روز با نمونه برداری از انبار خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی میوه ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در کلیه تیمارها با کاهش وزن, درصد آبمیوه نیز کاهش یافت ولی میوه های پوشش داده شده با پاکت فریزر بیشترین درصد آبمیوه (38.4 درصد) و کمترین کاهش وزن (1.04 گرم) را داشتند. میزان ضایعات در 30 روز اول انبارداری و در تیمار با پاکت فریزر افزایش یافت. شاخص های رنگ (L*, c, h) طی نگهداری در کلیه تیمارها در حد استاندارد بود. بطورکلی نسبت TSS/TA طی نگهداری افزایش معنی داری داشت ولی در تیمار شاهد با میانگین 16.14 در بالاترین سطح بود. بیشترین مقدار فنل کل مربوط به تیمار پاکت فریزر با مقدار 0.71 میلی گرم در گرم بود. مقدار آسکوربیک اسید تا انتهای دوره انبارداری در میوه های تیمار شده با Britex Ti با مقدار 42.33 میلی گرم بر 100 گرم نسبت به شاهد افزایش یافت. ظرفیت آنتی اکسیدانی در پوست و گوشت بجز تیمارهای شاهد و پاکت فریزر افزایش یافت. تیمارهای واکس انباری و بریتکس نقش موثری در حفظ خصوصیات کیفی میوه داشتند ولی بر اساس ارزیابی حسی, پوشش پاکت فریزر جدای از میزان ضایعات بالا اثر مطلوب بیشتری روی کیفیت میوه داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبانیان، زهرا، فتاحی مقدم، جواد، و علوی، سیدابوالحسن. (1394). بررسی امکان حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) با استفاده از تیمارهای پوششی در انبار معمولی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 458-472. SID. https://sid.ir/paper/504499/fa

    Vancouver: کپی

    شعبانیان زهرا، فتاحی مقدم جواد، علوی سیدابوالحسن. بررسی امکان حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) با استفاده از تیمارهای پوششی در انبار معمولی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(4):458-472. Available from: https://sid.ir/paper/504499/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شعبانیان، جواد فتاحی مقدم، و سیدابوالحسن علوی، “بررسی امکان حفظ کیفیت میوه پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson Navel) با استفاده از تیمارهای پوششی در انبار معمولی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 458–472، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504499/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button