مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

264
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی پرتقال محلی سیاورز (Citrus sinensis cv. Siavaraz) در مراحل مختلف برداشت، فرآوری و نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 665 | صفحه پایان 676

چکیده

 در این پژوهش صفات فیزیکی, ویژگی های کمی-کیفی و تغییر ترکیب های آنتی اکسیدانی پرتقال محلی سیاورز در مراحل برداشت, فرآیند و نگهداری بررسی شد. خصوصیات مورد ارزیابی شامل اندازه گیری طول, قطر, ضریب کرویت, چگالی, ضخامت پوست, درصد آبدهی, TSS, TA, اسید آسکوربیک, فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی بود. نتایج نشان داد, پرتقال محلی سیاورز در چهار اندازه با صفات فیزیکی مختلف وجود داشت. در اولین مرحله برداشت بیش ترین مقدار چگالی (0.977 گرم بر سانتی متر مکعب) در پرتقال های کوچک بدست آمد. میوه های خیلی بزرگ با وجود ضریب کرویت بالاتر اختلاف معنی داری با سایر اندازه ها نداشتند. پرتقال های کوچک با ضخامت پوست کم تر, دارای درصد آبدهی بیش تر بودند ولی پرتقال های خیلی بزرگ, با TSS بالاتر, کارایی تولید (327.24%) بیش تری داشتند. بالاترین راندمان کنسانتره و کیفیت آبمیوه به ترتیب در مرحله ششم نمونه گیری (6.42%) و هفتم (9.88 درجه بریکس) بدست آمد. کم ترین مقدار پرتقال جهت تولید یک کیلوگرم کنسانتره با بریکس 60, 15.6 کیلوگرم بود (مرحله ششم). در ارزیابی ترکیب های آنتی اکسیدانی مشخص شد که میزان اسید آسکوربیک و ظرفیت آنتی اکسیدانی آب پرتقال آبگیری شده با دستگاه, بطور معنی داری (p<0.05) بیشتر از آب پرتقال آبگیری شده با دست بود. کمترین مقدار اسید آسکوربیک در آب پرتقال بازسازی شده از کنسانتره با بریکس 65 (46.73 میلی گرم در صد میلی لیتر) بدست آمد, اما ترکیبات فنلی کم ترین کاهش را طی فرآوری (مراحل آبگیری و تغلیظ) داشتند. بعلاوه کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی در کنسانتره با بریکس 65 نسبت به کنسانتره با بریکس 60 معنی دار نبود. میزان اسید آسکوربیک در آب پرتقال بازسازی شده از کنسانتره نسبت به آب پرتقال تازه در دمای یخچال کاهش بیشتری یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورمیر، سیدیوسف، صادقی ماهونک، علیرضا، فتاحی مقدم، جواد، مقصودلو، یحیی، و قربانی، محمد. (1394). بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی پرتقال محلی سیاورز (Citrus sinensis cv. Siavaraz) در مراحل مختلف برداشت, فرآوری و نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(5)، 665-676. SID. https://sid.ir/paper/504509/fa

    Vancouver: کپی

    پورمیر سیدیوسف، صادقی ماهونک علیرضا، فتاحی مقدم جواد، مقصودلو یحیی، قربانی محمد. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی پرتقال محلی سیاورز (Citrus sinensis cv. Siavaraz) در مراحل مختلف برداشت, فرآوری و نگهداری. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(5):665-676. Available from: https://sid.ir/paper/504509/fa

    IEEE: کپی

    سیدیوسف پورمیر، علیرضا صادقی ماهونک، جواد فتاحی مقدم، یحیی مقصودلو، و محمد قربانی، “بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی پرتقال محلی سیاورز (Citrus sinensis cv. Siavaraz) در مراحل مختلف برداشت, فرآوری و نگهداری،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 5، pp. 665–676، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button