مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر برخی فاکتورهای محیطی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Stachys lavandifolia vahl در استان خراسان رضوی (چناران)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 7

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثر برخی فاکتورهای محیطی (ارتفاع از سطح دریا و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی چای کوهی .Stachys lavandifolia vahl در سال 1386 در استان خراسان رضوی در شهرستان چناران به اجرا درآمد. نمونه های گیاه در زمان گلدهی کامل از دو منطقه به ارتفاع 2000-2200 و 2200-2400 متر از سطح دریا در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نمونه برداری از اندام های هوایی (گل و برگ) گیاه انجام گرفت و در هوای آزاد خشک و اسانس آن به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج گردید. جهت شناسایی ترکیبات اسانس از دستگاه های GC و GC-MS استفاده شد. نتایج نشان داد که بین درصد اسانس و ارتفاع از سطح دریا رابطه معنی داری وجود داشت و به ترتیب ترکیب های: ان-تترادیکانول و متیل تترادیکانول بیشترین درصد ترکیبات اسانس گیاه را به خود اختصاص دادند. همچنین بین فاکتورهای خاکی مورد مطالعه, مواد آلی و pH در دو منطقه اختلاف معنی داری وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سروری، اعظم، دیانتی تیلکی، قاسمعلی، رضایی، محمدباقر، و زادبر، محمد. (1394). تاثیر برخی فاکتورهای محیطی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Stachys lavandifolia vahl در استان خراسان رضوی (چناران). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 3(2 (پیاپی 10))، 1-7. SID. https://sid.ir/paper/505080/fa

    Vancouver: کپی

    سروری اعظم، دیانتی تیلکی قاسمعلی، رضایی محمدباقر، زادبر محمد. تاثیر برخی فاکتورهای محیطی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Stachys lavandifolia vahl در استان خراسان رضوی (چناران). اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛3(2 (پیاپی 10)):1-7. Available from: https://sid.ir/paper/505080/fa

    IEEE: کپی

    اعظم سروری، قاسمعلی دیانتی تیلکی، محمدباقر رضایی، و محمد زادبر، “تاثیر برخی فاکتورهای محیطی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Stachys lavandifolia vahl در استان خراسان رضوی (چناران)،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 3، no. 2 (پیاپی 10)، pp. 1–7، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/505080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button