مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,935
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغییرات pH و حرارت در محیط کشت آکسنیک پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 19

چکیده

 مقدمه: فرم تاژکدار یا پروماستیگوت انگل لیشمانیا که عامل بیماری لیشمانیوز می باشد از طریق نیش پشه خاکی آلوده به میزبان مهره دار از جمله انسان منتقل شده و در داخل سلولهای بیگانه خوار تک هسته ای به فرم غیر متحرک و بدون تاژک اماستیگوت تبدیل می گردد. کشت و تکثیر پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا در محیطهای کشت نیمه جامد و دوفازی انجام می شوند منتهی با توجه به تفاوتهای متابولیکی, بیوشیمیایی, آنزیمی و غیره که این اماستیگوت دارد, یافتن راه آسانی برای دسترسی به اشکال اماستیگوت که شکل مربوط به بدن انسان است از نظر کنترل موفقیت­آمیز آلودگی حاصل از ارگانیسم و به خصوص طراحی روشهای جدید درمانی مفید می باشد.روشها: ابتدا (ER/75/IR/MRHO)L. major  از موشهای c/Balb از قبل آلوده شده از طریق اتوپسی موشها و تلقیح غدد لنفاوی آنها به داخل محیط کشتN.N.N اصلاح شده جدا شد. سپس اشکال پروماستیگوت انگل به فلاسکهای حاوی محیط کشت سلولیRPMI  1640 باpH , 2/7 کامل شده با 20% FCS و دمای نگهداری 25˚C انتقال داده شد تا انگلها به تولید انبوه برسند. محیط کشتهای RPMI   1640با شرایط pHهای 5/3, 5/4 و 5/5 (1/0±) تهیه شد و تعداد 5×106/ml انگل در چند سری از محیط کشتهای فوق بررسی شد. تمامی محیطها ابتدا به مدت 24 ساعت در دمای 26±1˚c و سپس در دماهای 28˚c, 32˚c و 37˚c جهت رشد و تکثیر اینکوبه گردید.نتایج: پس از گذشت مدت زمان لازم مناسب ترین محیط از نظر بیشترین میزان بازده اماستیگوت در محیط کشتی که 72 ساعت قبل در 26±1˚c اینکوبه بوده است با pH5/5 و دمای 37 مشاهده گردید (P<0.05). تا زمان خارج نمودن محیط کشتیها از درجه حرارت اینکوباسیون حضور اماستیگوتها درمحیط کشت قابل مشاهده بود.بحث: پس از 72 ساعت اینکوبه بودن در 26±1˚c, پروماستیگوتها به فاز متاسیکلیک که همان فاز عفونی زا است وارد شده و با شرایط pH و درجه حرارت تغییر فرم پروماستیگوتها به اشکال اماستیگوت آغاز می گردد. وجود درصد بالایی از اشکال متاسیکلیک به عنوان یک عامل مهم برای تغییر کل موفقیت آمیز پروماستیگوت به اماستیگوت تحت شرایط آکسنیک لازم است. همچنین به دنبال شوک حرارتی اشکال پروماستیگوت با میزان درصد بالایی به فرم اماستیگوت تغییر حالت می یابند و رشد خوب اماستیگوت در pH5/5 نشان دهنده اسیدوفیل بودن فرم اماستیگوت لیشمانیا می باشد.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجازی، سیدحسین، سلیمانی فرد، سیمین دخت، و چعباوی زاده، جواهر. (1383). تاثیر تغییرات pH و حرارت در محیط کشت آکسنیک پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 22(72)، 15-19. SID. https://sid.ir/paper/50692/fa

    Vancouver: کپی

    حجازی سیدحسین، سلیمانی فرد سیمین دخت، چعباوی زاده جواهر. تاثیر تغییرات pH و حرارت در محیط کشت آکسنیک پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1383؛22(72):15-19. Available from: https://sid.ir/paper/50692/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین حجازی، سیمین دخت سلیمانی فرد، و جواهر چعباوی زاده، “تاثیر تغییرات pH و حرارت در محیط کشت آکسنیک پروماستیگوتهای انگل لیشمانیا،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 22، no. 72، pp. 15–19، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50692/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button