مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغذیه خوراکی زود هنگام بعد از آپاندکتومی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 64

چکیده

 تغذیه خوراکی بعد از آپاندکتومی مانند دیگر اعمال جراحی شکمی, تا رفع ایلئوس بعد از عمل به تاخیر انداخته می شود. هدف مطالعه حاضر نشان دادن بی خطر و قابل تحمل بودن تغذیه خوراکی زودهنگام بعد از آپاندکتومی و ترخیص سریعتر آنها است.دویست بیمار 15 تا 45 ساله با آپاندیسیت بدون عارضه (بدون وجود آبسه, فلگمون, پریتونیت) که در فاصله بهمن ماه 1378 تا مرداد ماه 1379 با برش مک بورنی در بیمارستانهای کاشانی و الزهرا اصفهان آپاندکتومی شده بودند, در یک کارآزمایی بالینی بطور تصادفی در دو گروه مساوی با دو روش تغذیه متداول و تغذیه زود هنگام مورد مطالعه قرار گرفتند. در روش متداول شروع تغذیه تا بروز علائم رفع ایلئوس به تاخیر انداخته می شد. در روش تغذیه زودهنگام شش ساعت پس از عمل جراحی تغذیه با مایعات شروع و در طی شش ساعت به غذای معمولی پیشرفت داده و در صورت عدم بروز استفراغ مکرر (بیش از دو مرتبه) دل درد و اتساع شکم بیمار مرخص می گردید.از یکصد بیمار مطالعه شده به روش تغذیه زود هنگام (59 مرد و 41 زن) تنها ده نفر (10%) دچار استفراغ گردیدند که در یکی از آنها (1%) بیشتر از دو مرتبه بوده و منجر به قطع تغذیه گشت- از یکصد بیمار گروه تغذیه متداول (62 مرد و 38 زن) 5 نفر (5%) دچار استفراغ شدند که هیچکدام بیشتر از دو مرتبه نبود. بنابراین رژیم غذائی در 99% بیماران با تغذیه زود هنگام خوراکی تحمل گردید که از نظر آماری تفاوت قابل توجهی با گروه تغذیه به روش متداول ندارد(P>0.05) .میانگین مدت اقامت در بیمارستان پس از عمل جراحی در گروه تغذیه زودهنگام 6.44± 17.6 ساعت (از 10 تا 42 ساعت) و در گروه تغذیه به روش متداول 16.9± 46.9 ساعت (از 21 تا 100 ساعت) بوده است. که تفاوت آنها از نظر آماری معنی دار می باشد .(P>0.05)تغذیه خوراکی 6 ساعت بعد از عمل جراحی آپاندیسیت بدون عارضه بی خطر بوده و بخوبی در بیشتر بیماران تحمل گردیده و مدت اقامت در بیمارستان را بطور قابل توجهی کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفایی، منصور، و رییس احمد، حمیدرضا. (1380). تغذیه خوراکی زود هنگام بعد از آپاندکتومی. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 19(61)، 61-64. SID. https://sid.ir/paper/50794/fa

    Vancouver: کپی

    صفایی منصور، رییس احمد حمیدرضا. تغذیه خوراکی زود هنگام بعد از آپاندکتومی. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1380؛19(61):61-64. Available from: https://sid.ir/paper/50794/fa

    IEEE: کپی

    منصور صفایی، و حمیدرضا رییس احمد، “تغذیه خوراکی زود هنگام بعد از آپاندکتومی،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 19، no. 61، pp. 61–64، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button