مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

241
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی ریاضی فرآیند خشک شدن کیوی در یک خشک کن تحت خلاء

صفحات

 صفحه شروع 382 | صفحه پایان 391

چکیده

 با توجه به این که امکان اندازه گیری پیوسته جرم محصول در خشک کن های تحت خلا وجود ندارد, روش های تخمین رطوبت محصول درون محفظه خلا کاربرد پیدا می کند. در این پژوهش از مدل سازی ریاضی برای تخمین رطوبت میوه کیوی در شرایط خلا استفاده شده است. ورقه های میوه کیوی درون خشک کن تحت خلا در فشار 10 کیلوپاسکال و دمای 70 درجه سلسیوس خشک گردیدند. ضمن انجام آزمایش, محصول با فواصل 30 دقیقه توزین و نمودار های رطوبت نهایی محصول در یک فشار, دما و ضخامت مشخص بر حسب زمان رسم شد. از توابع چندجمله ای, تابع نمایی درجه یک, توابع کسری و توابع گاوسی برای مدل سازی فرآیند خشک شدن با استفاده از نرم افزار متلب استفاده گردید. برای مقایسه نتایج توابع پیش بینی کننده, مقادیر ضریب همبستگی و مربع میانگین خطای نسبی مورد مقایسه قرار گرفت. بهترین منحنی گذرا از نمودار رطوبت نسبی محصول بر حسب زمان, با استفاده نرم افزار متلب ترسیم گردید و تابع کسری با درجه صورت و مخرج یک و سپس تابع چند جمله ای درجه 3 با بیشترین ضریب همبستگی R2, به ترتیب 0.9991 و 0.9977 و کمترین مربع میانگین خطای نسبی RMSE, به ترتیب 0.01267 و 0.02412 برای پیش بینی فرآیند خشک شدن در خشک کن خلا تعیین گردید. ضریب انتشار حرارتی برای ضخامت های مختلف کیوی از روی نمودار Ln(MR) بر حسب زمان بدست آمد و نشان داده شد که با افزایش ضخامت مقدار این ضریب نیز افزایش پیدا می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیگاری، حامد، طبسی زاده، محمد، عباس پورفرد، محمدحسین، و گلزاریان، محمودرضا. (1394). مدل سازی ریاضی فرآیند خشک شدن کیوی در یک خشک کن تحت خلاء. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 382-391. SID. https://sid.ir/paper/508460/fa

    Vancouver: کپی

    سیگاری حامد، طبسی زاده محمد، عباس پورفرد محمدحسین، گلزاریان محمودرضا. مدل سازی ریاضی فرآیند خشک شدن کیوی در یک خشک کن تحت خلاء. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(4):382-391. Available from: https://sid.ir/paper/508460/fa

    IEEE: کپی

    حامد سیگاری، محمد طبسی زاده، محمدحسین عباس پورفرد، و محمودرضا گلزاریان، “مدل سازی ریاضی فرآیند خشک شدن کیوی در یک خشک کن تحت خلاء،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 382–391، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508460/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button